Sandberg Development investerar i Orbital Systems

Sandberg Development investerar 30 miljoner kronor i det Malmöbaserade vattenteknikföretaget Orbital Systems.

Investeringen kommer att stärka Orbital Systems i en intensiv kommersialiseringsfas och Sandberg Development tar genom Martin Jonsson även plats i styrelsen.

Orbital Systems grundades 2012 av industridesignern Mehrdad Mahdjoubi i Lund, och har utvecklat ett koncept för vatten- och energibesparande duschsystem.

- Genom vårt dotterbolag GRANULDISK har vi industriell erfarenhet från innovativa lösningar som hushållar med våra vatten- och energiresurser. Vi ser att denna erfarenhet kan bidra i den fas Orbital Systems befinner sig i, säger Martin Jonsson, VD och koncernchef för Sandberg Development.

Utvecklingen av Orbital Systems och det patenterade innovativa duschsystemet har gått mycket snabbt och möjliggjorts genom extern kapitalanskaffning. Bland ägarna finns Skype-grundaren Niklas Zennström och ekomatentreprenören Peter Enberg. Bolaget har mer än 50 medarbetare med kontor i Malmö, Danmark och USA.

- Det är bra för oss att få in en industriell ägare som Sandberg Development, med en historik av att vara långsiktig och uthållig ägare. Deras erfarenheter från utveckling av hårdvara och innovativa idéer, främst genom sina dotterbolag, kommer att vara ett värdefullt tillskott för att utveckla Orbital framöver, säger Mehrdad Mahdjoubi.