2018-10-25

Största ordern hittills för Orbital Systems

Omskrivna Malmöbolaget Orbital Systems har landat flera stora affärer värda över 95 miljoner kronor sammanlagt.

En är med tyska teknikkonsultbolaget Klimapatentschaft i Hamburg som beställt 3.000 duschar över en treårsperiod. Ordern är värd 80 miljoner kronor och är Orbital Systems hittills största.

- Avtalet med Klimapatentschaft skrevs faktiskt på idag, säger Orbital Systems tillväxtchef Sara Sterner i en intervju med Rapidus Nyhetstjänst.

Affären är en i raden viktiga kontrakt för bolaget som tecknats den senaste tiden berättar Sara Sterner. Hon ser det som ett tecken att marknaden nu litar på tekniken. Danska hotellkedjan Guldsmeden har nyligen beställt duschar för ett värde av fem miljoner danska kronor och amerikanska MSV - Mobile Specialty Vehicles - i Texas har lagt en order på 300 duschar under en tvåårsperiod, en affär värd nära en miljondollar.

– Vi märker att ”off-the-grid”-marknaden är supertrendig, alltså att vara avskuren från till exempel el- och vattennätet, och där passar våra duschar perfekt. MSV producerar specialtillbehör till husbilar och till sådana där lyxiga trailers som Hollywoodstjärnor bor i under filminspelningar, berättar Sara Sterner.

Orbital Systems utvecklar en energi- och vattensnål dusch som renar och återcirkulerar duschvattnet. Affärsidén har lockat flera namnkunniga riskkapitalister, som Skypegrundaren Niklas Zennström och Northvolt-grundaren Peter Carlsson, och i början av 2018 gick investeringsbolaget Sandberg Development in med ytterligare 30 miljoner kronor i bolaget. Orbital Systems har för avsikt att lägga ut produktionen inom det närmaste halvåret.

Personalstyrkan ligger runt 50 i Sverigeoch ytterligare fem är verksamma i Kalifornien. 2017 omsatte bolaget 44 miljoner kronor och redovisade ett negativt resultat på -70 miljoner kronor. Mehrdad Mahdjoubi är grundare och vd.

Omskrivna Malmöbolaget Orbital Systems har landat flera stora affärer värda över 95 miljoner kronor sammanlagt.

Alla nyheter

Camurus delårsrapport januari - september 2018

“Efter det positiva CHMP-utlåtandet har vi accelererat våra marknadsförberedelser och står redo för lansering på första vågens marknader i Europa”, säger Fredrik Tiberg, VD och koncernchef för Camurus, i sin VD-kommentar.

Läs mer
AF Bostäder installerar SWATAB:s filtersystem

AF Bostäder i Lund öppnar två nya tvättstugor på Vildanden där studenterna kan tvätta med superrent vatten - helt utan kemikalier.

Läs mer
Största ordern hittills för Orbital Systems

Omskrivna Malmöbolaget Orbital Systems har landat flera stora affärer värda över 95 miljoner kronor sammanlagt.

Läs mer
Avknoppning och renodling av Solo Rescue från GRANULDISK

Sandberg Development har beslutat att knoppa av och renodla verksamheten inom dotterbolaget GRANULDISKs produktområdet SOLO Rescue.

Läs mer
Sandberg Development investerar i vattenteknikbolaget SWATAB

Det familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development investerar i – SWATAB (SCANDINAVIAN WATER TECHNOLOGY AB). Investeringen innebär en tillväxtsatsning med uppskalning av organisation och produktion vilken kommer att byggas upp i Sandberg Developments lokaler i Malmö.

Läs mer
Vi har uppdaterat vår integritetspolicy

I samband med att den nya dataskyddsförordningen inom EU, GDPR, trädde i kraft den 25 maj 2018, uppdaterade vi vår integritetspolicy. Hela policyn hittar du nedan.

Läs mer
Sandberg Development investerar i Orbital Systems

Sandberg Development investerar 30 miljoner kronor i det Malmöbaserade vattenteknikföretaget Orbital Systems.

Läs mer
Ombyggnad av kontorsfastighet

I början av november startade en ombyggnation av kontorsfastigheten på Jägershillgatan 15 i Malmö.

Läs mer
Sandberg Development investerar i nytt utvecklingsbolag

Som ett led i Sandberg Developments affärsidé - "Investera i innovationer där tillväxt står i fokus" - har Sandberg Development under sommaren investerat i ett onoterat utvecklingsbolag, ISEC AB.

Läs mer
Förvärv av Scan Coin fastighet

Den 18 april 2017 undertecknades köpeavtalet som innebär att Sandberg Development nu är ägare till Scan Coins fastighet på Jägershillgatan 26 i Malmö.

Läs mer
Camurus och Braeburn Pharmaceuticals meddelar positiva fas 3-resultat från långtidsstudie av CAM2038

Nya data styrker långtidssäkerhet och behandlingseffekt av subkutana vecko- och månadsdepåer av buprenorfin i patienter med opiatberoende.

Läs mer
Ombyggnad av fastighet klar

Ett år efter byggstart, i mars 2017, färdigställdes om- och tillbyggnaden av vår fastighet på Jägershillgatan 15.

Läs mer
Ombyggnad av fastighet

I mars påbörjades en om- och tillbyggnad av vår fastighet på Jägershillgatan 15. Den första delen av ombyggnationen berör produktionslokalerna.

Läs mer
Sandberg Development sponsor av Star for Life

Sandberg Development sponsrar från och med 2015 Star for Life, ett utbildningsprogram som implementerats i gymnasieskolor i Sydafrika, med syftet att genom utbildningsinsatser stärka ungdomars självkänsla och minska spridningen av HIV/AIDS.

Läs mer
Lyckad börspremiär för Camurus

Torsdagen den 3 december var det första dag för handel med Camurus-aktien på Nasdaq Stockholm. Camurus steg kraftigt i sin börspremiär och är nu det största bolaget i biotekniksektorn på Stockholmsbörsen.

Läs mer
Camurus börsnoteras

Camurus offentliggör börsintroduktion på Nasdaq Stockholm. Bolaget planerar att göra en nyemission som tillför bolaget 500 miljoner kronor netto - ett börsvärde på cirka 2 miljarder kronor vid noteringen.

Läs mer
Mazars SET företagspris 2015 till Sandberg Development

Den 3 november 2015 delade Mazars SET ut sitt företagspris till årets uthålliga företag 2015. Priset i år gick till Sandberg Development! Per Sandberg fanns på plats för att ta emot priset vid prisutdelningsceremonin i Malmö.

Läs mer
Ny CFO på Sandberg Development

Kent Bengtsson tillträdde den 25 augusti 2015 befattningen som CFO - Chief Financial Officer.

Läs mer
GRANULDISK storsatsar - inviger ny produktionsanläggning i Malmö

GRANULDISK flyttade nyligen in i sin nya anläggning i Malmö. Bakgrund till storsatsningen är stark tillväxt i Sverige och Europa och ökad efterfrågan, inte minst i Asien och Mellanöstern. Det senaste året har bolaget rekryterat ett tiotal medarbetare och räknar med ytterligare rekryteringar på sikt.

Läs mer
GS Development byter namn till Sandberg Development AB

Efter ett omfattande varumärkesarbete byter GS Development namn till Sandberg Development AB. Arbetet initierades i syfte att skapa en större kommunikativ tydlighet som speglar koncernens fokus på innovationer i världsklass.

Läs mer