2023-05-09

Åsa Jensen – restaurangchefen bakom Sveriges bästa personallunch

Åsa Jensen.Png (1)

I centrum av skramlande bestick, aptitretande dofter och förväntansfulla gäster hittar du Åsa Jensen – restaurangchef och en viktig bricka i Sandbergkoncernens främsta samlingsplats. Att axla ansvaret kommer dock inte helt utan huvudbry, för hur lätt är det egentligen att vara alla hungriga magar till lags?

Sedan 2016 har Åsa Jensen tillhört Sandbergkoncernen. De första åren spenderades i konferensdelen där hon ansvarade för servicen som erbjuds utanför restaurangen, i kontorslokalerna.

- Efter ett tag ville jag arbeta mer i köket och hörde mig för kring möjligheten att få fler timmar i restaurangen. Under 2020 fick jag dessutom frågan att ta över som restaurangchef vilket jag tyckte var ett fantastiskt trevligt erbjudande.

Restaurangen är och har alltid varit en viktig del av Sandberg Development. Lokalens 240 platser fungerar som ett socialt nav för hela koncernen. Den sociala och familjära stämningen är även något som Åsa lyfter fram som den främsta anledningen till att hon aldrig vill lämna sin väldoftande oas på Jägershillgatan 15.

- Jag får allt av restaurangbranschen här. I köket är vi kockar och har den hårda kärleksfulla jargongen. Ute i restaurangen känner jag till alla på företaget, jag kan nästan allas namn. Energin som vi skapar tillsammans är en av grundanledningarna till att vi har en så uppskattad personalrestaurang.

På menyn råder det stor variation och möjligheten att experimentera med olika smakkombinationer är en stor källa till motivation för Åsa.

- Jag drivs av att hitta något för alla, oavsett vad man har för kost, diet eller preferens. Det är även en stor variation när det kommer till vilken typ av serveringar vi har. Ena dagen ska det lagas en lyxig femrättersmiddag i koncernens konferensrum i Turning Torso. Andra dagen bär det av till en skogsstuga och då ska det serveras gulaschsoppa.

Ett utarbetat hållbarhetstänk går som en röd tråd genom alla serveringar och ambitionen är att servera så mycket svenskt och färskt som möjligt. Det förs en ständig dialog med lokala leverantörer kring vilka råvaror som är i säsong just nu. En stor del av köttet och grönsakerna kommer ifrån handlare som båda ligger på gångavstånd  i Jägersro, Malmö. När det vankas fika på alla hjärtans dag hämtas vaniljhjärtan från Mat och Chokladstudion i stadens mer centrala delar. Det finns även möjlighet för de anställda att få med sig en bit mat hem som ett led i att minska matsvinnet. Vilket nästintill alltid går, förutom när maten tagit slut vilket av någon anledning brukar sammanfalla med de gånger kökets populära variant på Wallenbergare serveras –Sandbergaren!

Åsa Jensen slår slutligen fast att det inte nödvändigtvis är restaurangens extraordinära matlagning som gör att gästerna flockas i matsalen för fika, lunch, middagar och gott kaffe. Ambitionen att besökaren ska känna sig sedd sitter djupt i Åsa Jensens DNA och återspeglar sig i varje samtalsämne, varje skratt och varje ”tack för maten”. Noggrant utvalda råvaror, gediget mathantverk och familjär stämning är alla grundingredienser i Sandbergkoncernens viktigaste samlingsplats. Eller som restaurangchefen Åsa Jensen själv uttrycker det:

- Vi har nog Sveriges bästa personalrestaurang!

 

 

Senaste nyheterna

2018-07-20

Avknoppning och renodling av Solo Rescue från GRANULDISK

Sandberg Development har beslutat att knoppa av och renodla verksamheten inom dotterbolaget GRANULDISKs produktområd…

Läs mer

2018-07-19

Sandberg Development investerar i vattenteknikbolaget SWATAB

Det familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development investerar i – SWATAB (SCANDINAVIAN WATER TECHNOLOGY AB). I…

Läs mer

2018-06-29

Vi har uppdaterat vår integritetspolicy

I samband med att den nya dataskyddsförordningen inom EU, GDPR, trädde i kraft den 25 maj 2018, uppdaterade vi vår i…

Läs mer

2018-01-31

Sandberg Development investerar i Orbital Systems

Sandberg Development investerar 30 miljoner kronor i det Malmöbaserade vattenteknikföretaget Orbital Systems.

Läs mer

2017-12-15

Ombyggnad av kontorsfastighet

I början av november startade en ombyggnation av kontorsfastigheten på Jägershillgatan 15 i Malmö.

Läs mer