Vi engagerar oss i vår omvärld

Samhällsengagemang

Sandberg Development vill aktivt bidra till en mer hållbar samhällsutveckling. Vi delar med oss av vår tid, vår kunskap och vårt engagemang för att stärka människor och projekt som vi brinner för.

Evy & Gunnar Sandbergs stiftelse för stöd till medicinsk forskning

Mellan 2006 och 2016 delade stiftelsen ut totalt 40 miljoner kronor till bland annat Medicinhistoriska muséet i Lund, Urologiska kliniken, Avdelningen för klinisk minnesforskning samt Medicinska fakulteten (Locus Medicus Malmoensis – samlingslokal för medicinstudenterna i Malmö).

Star for Life

Sedan flera år stöder Sandberg Development Star for Life och dess utbildningsprogram i gymnasieskolor i Sydafrika. Star for Life strävar efter att stärka elevernas självkänsla och motivera dem att satsa på utbildning. Star for Life finns i dag i 120 skolor i Sydafrika och Namibia. För mer information se starforlife.org.

Hand in Hand

Sandberg Development är engagerad i välgörenhetsorganisationen Hand in Hand, som bekämpar fattigdom genom att uppmuntra och träna kvinnor och unga i entreprenörskap. Hand in Hand verkar i Afghanistan, Kambodja, Indien, Kenya, Namibia, Tanzania och Zimbabwe. För mer information se handinhandsweden.se.

Andra samhällsengagemang

Sandberg Development bidrar även regelbundet till välgörenhetsorganisationer som Cancerfonden, Hjärt- och Lungfonden, Rädda Barnen, Röda Korset, UNHCR, SOS Barnbyar, Barncancerfonden, Stadsmissionen Skåne och Unicef.

Dessutom stödjer Sandberg Development kontinuerligt regionala och lokala idrottsföreningar som Malmö FF, Malmö Redhawks, HK Malmö och FC Rosengård. Sandberg Development är dessutom exklusiv sponsor till de sjukhusbesök på barnavdelningar på Skånes Universitetssjukhus i Malmö och Lund, som Malmö Redhawks genomför. Sjukhusbesöken är en del av Malmö Redhawks samhällsengagemang som går under namnet #MerÄnHockey.