Vad är Sandberg Development Graduate Program?

Sandberg Development Graduate Program är ett traineeprogram som riktar sig till både ingenjörer och ekonomer – för dig som vill kickstarta karriären. Här får du en skräddarsydd roll i ett av våra dotterbolag, samtidigt som du går ett innovations- och ledarskapsprogram.

Under 12 månader får du möjligheten att arbeta med verklighetsbaserade uppgifter och utmaningar som Sandberg Development-koncernen står inför. Det betyder att du under programmet kommer att jobba med ett projekt där du i dialog med din handledare kommer du kunna påverka och utforma projektets fokus och upplägg. Utöver ditt projektarbete kommer du även få möjlighet att testa flera olika arbetsuppgifter i bolaget för att få en helhetsbild av verksamheten. Ett dedikerat team följer och coachar dig genom hela programmet.

Fokusområden
Traineeprogrammet har under 2024/25 inriktning mot Software Development, Business Development, Digitalisering och Mechanical Engineering. Fokus ligger också på UX design och Software Architecture. På Sandberg Development är vi flexibla och öppna för flera perspektiv, och du kommer därför uppmuntras till att dela med dig av dina förslag och lösningar på våra utmaningar – vi är lika ivriga att lära oss av dig som du är av oss.

Innovations- och ledarskapsutbildning
Som en förmån i vårt Graduate Program ingår även en innovations- och ledarskapsutbildning, i samarbete med EFL , som är skräddarsytt för att passa innovations- och teknikdrivna bolag som agerar på en global marknad. Syftet är att stärka din ledarförmåga men framför allt stärka ditt självledarskap. Du kommer även att fördjupa dina kunskaper om projektledning, affärsutveckling, ekonomistyrning och kommunikation. Utbildningen sker i modulform parallellt med ditt arbete. Moduler som ingår i Sandberg Development Graduate Program är 2024:

• Agile Project management
• Teams & psychological safety
• Leadership
• Innovation and change
• Systems thinking
• Strategy and complexity
• Performance management
• Financial management