2023-03-09

Tom Söberg – CTO som brinner för teknik och människor

Tom Soberg (1)

Tom Söbergs uppdrag är tydligt - att ta Sandberg Development längre fram i den digitala världen med fokus på mjukvara och på högre komplexitet i koncernens innovationer. Men det var hans stora intresse för människor, snarare än teknikutmaningen, som fick honom att hoppa på jobbet som CTO på Sandberg Development i augusti 2022.

- Sandberg Development är långsiktiga i allt de gör och det är rätt unikt. Här finns ett väldigt stort fokus på människor, både i att skapa arbetstillfällen och se till att de som jobbar här trivs. Det är en härlig företagskultur som lägger grunden till en stark trygghet.

För Tom är kontraster en viktig del av livet för att skapa perspektiv och att hitta fler möjligheter att utvecklas. Vardagen präglas både av arbete och det jordnära livet hemma på hästgården i Ulricehamn. Med en bakgrund som officer inom norska armén, FN-tjänstgöring, samt en civilingenjörsutbildning inom elektroteknik har Tom jobbat på flera internationella bolag som Ericsson, SonyEricsson, Sony Mobile, Husqvarna, Bang & Olufsen och Precise Biometrics inklusive långtidkontrakt i Kina, Indien och Japan.

- Jag har alltid älskat teknik, men har med tiden fått ett större intresse och behov av att jobba med människor. Framför allt är jag intresserad av hur man hjälper människor ta sig an och hantera förändringar sprungna ur teknisk utveckling och all den osäkerhet som det kan innebära.

Tom ser fram emot att vara med på Sandberg Development tillväxtresa med flera innovativa projekt. Just nu driver Tom på utvecklingen av ett IoT- system för hela Sandberg Development koncernen. Det är ett gemensamt tekniskt system som samlar in data och information gällande skick och prestanda på koncernens produkter. Det ska göra det enklare att se hur väl produkterna fungerar, hur användningen kan bli bättre och effektivare, och inte minst vilka utvecklingsmöjligheter som finns.

- Komplexiteten ligger i att det ska fungera för hela koncernen, samtidigt är vinsterna vad gäller effektivitet och synergier stora. Tanken är att IoT-lösningen ska vara en av de tjänster som vi erbjuder våra dotterbolag och deras kunder. Vi vill gå från att enbart sälja produkter till att nu även erbjuda underhåll och utveckling som en tjänst.

Flera system såsom ERP, eCommerce och CRM, behöver knytas ihop för att kunna utnyttja informationsflöden på bästa sätt.

- Utmaningen handlar självklart om teknik och att koppla ihop system, men mycket handlar om att få människor med sig. De ska förstå behovet och inte känna sig hotade. Vi gör ju inte detta för att göra oss av med människor, utan för att bli mer konkurrenskraftiga, möta våra kunders behov och skapa nya utvecklingsmöjligheter.

Senaste nyheterna

2022-04-29

RESCUE Intellitech lanserar DeconWasher™ Pro S på årets största mässa, FDIC International, i USA

Under torsdagen den 28 april var det äntligen dags för RESCUE Intellitech att lansera sin nya maskin DeconWasher ™Pr…

Läs mer

2022-04-06

Camurus årsredovisning för 2021

Camurus årsredovisning för 2021 finns nu tillgänglig på bolagets hemsida.

Läs mer

2022-04-05

Stefan Persson har tillträtt som koncernchef

Stefan Persson tillträdde den 21 mars 2022 som ny koncernchef på Sandberg Development. Han tar över efter Martin Jon…

Läs mer

2021-11-03

Stefan Persson ny koncernchef

Sandberg Developments koncernchef Martin Jonsson kommer att lämna bolaget i slutet av 2021 efter 22 år. Ny koncernch…

Läs mer

2021-08-12

Sandberg sponsor av JSM 2021 i segling

Sandberg Development har glädjen att vara en av sponsorerna till JSM i segling, som pågår den 13 - 15 augusti 2021 i…

Läs mer