2024-07-26

Sandberg Development – en summering av 2024s första halva

Sandberg Development logotyp bild på Öresundsbron

När vi nu har lämnat första halvleken av 2024 bakom oss och närmar oss OS-tider kan vi konstatera att året inletts mycket positivt och många av bolagen går bättre än någonsin! Omsättningen växer och marginalerna är goda. Det skapar stabilitet och borgar för nya spännande möjligheter.

Under de senaste två åren har Sandberg Developments roll som ägarbolag förändrats. För att framtidssäkra utveckling och tillväxt håller vi på att skapa en organisation där Sandberg Development ska fungera som service- och supportfunktion till dotterbolagen för att bidra operativt med kunskap och expertis inom strategiskt viktiga områden såsom R&D, affärsutveckling, IToch säkerhetslösningar, patent- och avtalsskrivning, marknadsföring, HR och säkerhet mm.

Som ett led i detta har vi etablerat Sandberg Development Service. Här ska vi primärt driva utvecklingen av nya affärs- och servicekoncept för att öka kundvärde och säkerställa nöjda kunder. Först ut är Nor:disk och Rescue Intellitech som redan tecknat abonnemangs- och serviceavtal. Ambitionen är att börja arbeta med detta efter sommaren. I USA har vi skapat ett Sandberg Valley i Manassas, Virginia utanför Washington DC. Här finns Aimpoint, Rescue Intellitech och GAIM och just nu pågår uppfräschning av lokalerna. Sammantaget har vi en arbetsstyrka på cirka 50 medarbetare som arbetar över hela Nordamerika.

Inför sommaren kom den första kullen i vårt Graduate Program i mål. Vi hade en gemensam avslutning där kandidaterna presenterade sina fantastiska arbeten. Satsningen har gett många nya erfarenheter och inte minst en injektion av energi och nytänkande. Flertalet deltagare har tagit anställning hos oss och vi ser fram emot att välkomna ännu en nyfiken kull i september.

På Per Sandbergs initiativ har vi donerat tio miljoner årligen under tio år till Institutionen för biomedicinsk vetenskap vid Malmö universitet. Förhoppningen är att donationen kan bidra till mer kunskap om vatten och kretsloppet kring vatten - hur vi använder, renar och minskar förbrukningen av vatten. Vi kommer inte ha någon insyn i den dagliga forskningen på institutionen, men eftersom vi är nyfikna kommer vi följa utvecklingen med stort intresse. Lina Boreson sitter som suppleant i styrgruppen tillsammans med de ledande forskarna.

I juni gick vi in i ytterligare ett tillväxtbolag. Denna gång i Malmöbaserade RemotiveLabs som förnyar och effektiviserar mjukvaruutvecklingen inom framför allt fordonsindustrin. Som ägare till flera tillverkande bolag finns det självklart en förhoppning att även koncernen på sikt ska kunna dra nytta av detta verktyg för tester av egen mjukvara och snabbare innovation. Tillsammans med Xocchiali och PluvioFlow utgör Remotive Labs det tredje bolaget i vår Inkubator.

Med semestern för dörren finns det tid att reflektera. Sex månader går fort och vi har lyckats göra många bra saker. Det är en stor förmån att få jobba tillsammans med er alla. Stort tack för ert engagemang och jag önskar en avkopplande och trevlig sommar!

Stefan Persson

VD & Koncernchef

 

Senaste nyheterna

2021-02-19

Granuldisk finalist i Malmö Näringslivsgala

Granuldisk blev utvalt som en av finalisterna som presenterades av Malmö Näringslivsgala, en näringslivsgala för för…

Läs mer

2020-12-14

Camurus meddelar utfall i skiljedomsförfarande

Camurus meddelade den 10 december 2020 att ICC International Court of Arbitration har utfärdat deldom i skiljeförfar…

Läs mer

2020-12-02

Camurus meddelar att Braeburn erhåller Complete Response Letter för Brixadi i USA

Camurus AB meddelade idag att den amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) utfärdat en begäran till Camurus licenspar…

Läs mer

2020-12-02

GAIM lanserar ny webbplats

På sin nylanserade webbplats har GAIM en integrerad e-handelslösning/webbshop där den jaktintresserade nu kan lägga…

Läs mer

2020-11-06

Camurus tredje delårsrapport 2020

"Vi såg en fortsatt positiv utveckling på samtliga marknader och upprepar den höjda intäktsprognosen."

Läs mer