2023-09-05

Sandberg Development fortsätter att satsa och växa på Jägersro i Malmö - Förvärvar fastighet från Wihlborgs Fastigheter AB

Jägershillgatan

Det familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development har haft Jägersro i Malmö som sin bas sedan 1980-talet. Här finns idag Sandberg Valley, ett eget innovationskvarter om cirka 25 000 kvm, som samlar flera dotterbolag, en koncerngemensam restaurang samt möteslokaler. Genom förvärv av grannfastigheten (Revolversvarven 11 i Malmö) på Jägershillgatan 20 fortsätter Sandberg Development att växa på Jägersro. Tillträde den 4 september.

- Vi uppskattar att Wihlborgs nu gett oss möjligheten att utöka och stärka vår närvaro på Jägersro. Genom utbyggnad och investeringar i nya fastigheter strävar vi efter att skapa en utvecklande modern arbetsmiljö som gynnar kunskapsutbyte, samarbete och innovation – i sann Sandberganda. Det här fastighetsförvärvet säkerställer att vi kan fortsätta växa i Malmö, säger Stefan Persson, VD och koncernchef på Sandberg Development.

Sandberg Valley är koncernens namn på området som rymmer dotterbolagen Aimpoint, Nor:disk, GAIM, Rescue Intellitech och SWATAB. Idag sitter flera av bolagen tillfälligt på Agnesfridsvägen eftersom det pågår en större fastighetsbyggnation på Jägersro/Jägershillgatan 26 som ska stå färdigt under andra halvåret 2024. Projektet omfattar 10 000 kvadratmeter för produktutveckling, tillverkning och kontor som ska husera Sandberg Development, Aimpoint, Rescue Intellitech, GAIM och SWATAB. 

 

För mer information, kontakta:
Stefan Persson*
President/CEO Sandberg Development
sp@sbdev.com

Om Sandberg Development
Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag som genom aktivt ägande i innovationsdrivna bolag bidrar till tillväxt och samhällsnytta - med fokus på vattenteknik, livskvalitet och trygghet. Sandberg Developments innehav utgörs av dotterbolagen Aimpoint, GAIM, Nordisk Clean Solutions (fd Granuldisk), RESCUE Intellitech och SWATAB, minoritetsägande i Silanos, Drupps, Clean Oil Technology (publ), Watersprint, Orbital och ISEC Monitoring Systems samt börsnoterade Camurus och inkubatorbolaget Xocchiali. Omsättningen för koncernen uppgick till 1,7 miljarder kronor för 2022.

 

 

Senaste nyheterna

2024-02-09

Johnny Josefsson – Klättrar mot nya höjder och affärer

I rollen som Product Manager Services & IoT är det Johnny Josefsson som ansvarar för att driva Nordisk Clean Solutio…

Läs mer

2024-02-01

Sandberg Development utökar sin inkubator med investering i startupbolaget PluvioFlow

Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag som genom aktivt ägande i innovations- och teknikdrivna bol…

Läs mer

2023-11-30

Rose-Marie Rukundo – business controllern som inte tackar nej till dans

Rose-Marie Rukundo är business controller för GAIM. Hon är uppvuxen i Rwanda och älskar att dansa – speciellt att te…

Läs mer

2023-11-07

Mikael Samuelsson – VD:n med stor internationell erfarenhet som älskar att resa

I januari 2019 började Mikael Samuelsson som VD på Nordisk Clean Solutions, tidigare Granuldisk. Granuldisk var då e…

Läs mer

2023-10-18

Fredrik Sjöholm – VD:n som brinner för försäljning och engagerade medarbetare

Som VD på kameraövervakningsbolaget ISEC ger sig Fredrik Sjöholm in i en för honom ny och spännande bransch full av…

Läs mer