2023-09-05

Sandberg Development fortsätter att satsa och växa på Jägersro i Malmö - Förvärvar fastighet från Wihlborgs Fastigheter AB

Jägershillgatan

Det familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development har haft Jägersro i Malmö som sin bas sedan 1980-talet. Här finns idag Sandberg Valley, ett eget innovationskvarter om cirka 25 000 kvm, som samlar flera dotterbolag, en koncerngemensam restaurang samt möteslokaler. Genom förvärv av grannfastigheten (Revolversvarven 11 i Malmö) på Jägershillgatan 20 fortsätter Sandberg Development att växa på Jägersro. Tillträde den 4 september.

- Vi uppskattar att Wihlborgs nu gett oss möjligheten att utöka och stärka vår närvaro på Jägersro. Genom utbyggnad och investeringar i nya fastigheter strävar vi efter att skapa en utvecklande modern arbetsmiljö som gynnar kunskapsutbyte, samarbete och innovation – i sann Sandberganda. Det här fastighetsförvärvet säkerställer att vi kan fortsätta växa i Malmö, säger Stefan Persson, VD och koncernchef på Sandberg Development.

Sandberg Valley är koncernens namn på området som rymmer dotterbolagen Aimpoint, Nor:disk, GAIM, Rescue Intellitech och SWATAB. Idag sitter flera av bolagen tillfälligt på Agnesfridsvägen eftersom det pågår en större fastighetsbyggnation på Jägersro/Jägershillgatan 26 som ska stå färdigt under andra halvåret 2024. Projektet omfattar 10 000 kvadratmeter för produktutveckling, tillverkning och kontor som ska husera Sandberg Development, Aimpoint, Rescue Intellitech, GAIM och SWATAB. 

 

För mer information, kontakta:
Stefan Persson*
President/CEO Sandberg Development
sp@sbdev.com

Om Sandberg Development
Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag som genom aktivt ägande i innovationsdrivna bolag bidrar till tillväxt och samhällsnytta - med fokus på vattenteknik, livskvalitet och trygghet. Sandberg Developments innehav utgörs av dotterbolagen Aimpoint, GAIM, Nordisk Clean Solutions (fd Granuldisk), RESCUE Intellitech och SWATAB, minoritetsägande i Silanos, Drupps, Clean Oil Technology (publ), Watersprint, Orbital och ISEC Monitoring Systems samt börsnoterade Camurus och inkubatorbolaget Xocchiali. Omsättningen för koncernen uppgick till 1,7 miljarder kronor för 2022.

 

 

Senaste nyheterna

2023-09-19

Camilla Bengtsson – Svart bälte i såväl karate som grafisk produktion

Hos RESCUE Intellitech arbetar Camilla med marknadsföring och kommunikation, där är hennes uppgift att med hjälp av…

Läs mer

2023-09-05

Sandberg Development fortsätter att satsa och växa på Jägersro i Malmö - Förvärvar fastighet från Wihlborgs Fastigheter AB

Det familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development har haft Jägersro i Malmö som sin bas sedan 1980-talet. Här…

Läs mer

2023-07-10

Alexandra Persson – samlar på sig erfarenheter och nya perspektiv

Nya erfarenheter, kontaktnät och olika synsätt är nyckeln till utveckling – det är Alexandra Persson övertygad om. H…

Läs mer

2023-06-29

Sandberg Development blir största ägare i vattenteknikbolaget Watersprint

Det Malmöbaserade familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development blir största ägaren i vattenteknikbolaget Wat…

Läs mer

2023-06-27

Philip Sandberg – brygga mellan student- och näringslivet

Philip Sandberg har sommarjobbat på flera av dotterbolag i familjeföretaget Sandberg Development. Det gör honom perf…

Läs mer