2024-05-21

Lina Olsen Boreson – Executive Director Corporate Development med passion för tillväxtresor

Linaboreson 2024

Från Norge till Skåne, och några stopp på vägen. Lina Boreson står sällan still - inte heller på jobbet. Med en stor passion för utveckling, förändring och ledarskap är hon nu med och driver på Sandberg Developments fortsatta tillväxtresa.

I rollen som Executive Director Corporate Development har Lina ansvar för att stötta koncernens bolag i deras affärsutveckling. Det innebär att ge strategiska råd och taktiskt stöd i olika utmaningar och att vägleda dem för att utveckla sin fulla affärspotential. Lina har lång kommersiell erfarenhet från storbolag, men även från startupvärlden och kommersialisering av innovation i tidiga skeden. När hon väl fick erbjudandet om att bli en del av Sandberg Development kunde hon helt enkelt inte tacka nej.

- Det som är intressant med Sandberg Development är att det finns företag i olika faser, en väldigt spännande mix. Här kan jag bidra med hela min palett av erfarenhet och hjälpa till där det gör bäst och mest nytta. Här finns även en stor nyfikenhet, entreprenörsanda och en härlig kultur!, säger Lina.

Ledig tid spenderar Lina helst ute i naturen med att fjällvandra eller åka skidor, något hon har med sig från sin uppväxt i Trondheim, Norge. Dit reser hon flera gånger om året med sin man och två barn. Det var rollen som reseledare och så småningom studier i Lund som fick Lina att bosätta sig i Sverige. Initialt arbetade hon många år inom marknadskommunikation och marknadsföring, men riktade sedan in sig på strategiskt och taktiskt arbete med fokus på ledarskap och affärsutveckling. Tidigare har Lina bland annat jobbat på Biogen, Perstorp och senast på SmiLe Venture Hub. Företag och positioner där hon haft förmånen att arbeta mycket i internationella sammanhang och miljöer. Hon har även erfarenhet från styrelsearbete. Erfarenheter som nästan uteslutande handlat om att vara i ständig rörelse med fokus på att utveckla, förändra och växa – vilket hon tar med sig till Sandberg Development.

- Strategier och planer i all ära, men de är inte värda något om de inte genomförs. Det är otroligt viktigt att inte glömma den mänskliga aspekten. Det är människor och team som får saker att hända. Det gäller alla bolag, oavsett fas. Sandberg Development har ett stort fokus på människan och vi är med och stödjer organisationen och dess ledare i hela tillväxtresan, säger Lina.

Att uppleva och lära sig nya saker värdesätter Lina högt och nyfikenhet präglar även kulturen hos Sandberg Development. Det handlar om att vara öppen för nya möjligheter, vara generös med expertis och erfarenhet, och att hitta synergier inom koncernen. Nu ser Lina fram emot att bidra till Sandberg Developments fortsatta tillväxtresa, utforska nya potentiella förvärv och hjälpa dem att nå sin fulla affärspotential

- Sandberg Development har så mycket mer att erbjuda än kapital. För mig är ingen dag den andra lik och det är det som gör jobbet så spännande. Vi jobbar mycket i team och delar med oss av vår kompetens vilket också gör att jag lär mig något nytt varje dag. Jag har världens bästa jobb!, avslutar Lina.

Senaste nyheterna

2024-06-14

Marco Silanos – en man med en mission

På många sätt förkroppsligar Milanobon Marco Silanos det typiska för Italien. Livet kretsar kring familj, mat och vi…

Läs mer

2024-06-12

Sandberg Development gör ny inkubatorinvestering – nu i mjukvarubolaget RemotiveLabs

Som aktiv ägare i teknikdrivna bolag vill Sandberg Development bidra till innovation, tillväxt och samhällsnytta. Nu…

Läs mer

2024-06-05

Gabriella Larsson – Den nyfikna marknadschefen som brinner för samhällsnytta och lönsamma affärer

Ungefär 2,2 miljarder av jordens befolkning saknar tillgång till rent vatten, enligt UNICEF. Gabriella Larsson into…

Läs mer

2024-05-31

Gabriella Danielsson – Åter på Sandberg Development, nu som Commercial Director för GAIM

Efter flera år med de största varumärkena inom kosmetikbranschen, på outdoor-bolaget Thule och på Sveriges Exportråd…

Läs mer

2024-05-21

Lina Olsen Boreson – Executive Director Corporate Development med passion för tillväxtresor

Från Norge till Skåne, och några stopp på vägen. Lina Boreson står sällan still - inte heller på jobbet. Med en stor…

Läs mer