2023-11-07

Mikael Samuelsson – VD:n med stor internationell erfarenhet som älskar att resa

Mikaelsamuelsson

I januari 2019 började Mikael Samuelsson som VD på Nordisk Clean Solutions, tidigare Granuldisk. Granuldisk var då ett företag med fokus på grovdisk, med en tydlig internationell potential. Idag har Nordisk Clean Solutions expanderat geografiskt, med nya kontor i Bangalore, Indien, Dubai och Aix-en-Provence, ett breddat produkterbjudande och en ny affärsmodell som lagt grunden för en fortsatt tillväxtresa i hållbarhetens tecken.

Mikael är uppvuxen i Malmö och har en lång erfarenhet från flera internationella bolag och är utbildad på Lunds Tekniska Högskola och Handelshögskolan i Stockholm. Med fem års perspektiv i backspegeln kan han konstatera att Nor:disks omsättning vuxit väsentligt och att framtiden fortfarande är ljus.

- De senaste åren har vi arbetat med att hitta en tillväxtstrategi, utöka och modernisera vår produktportfölj, vilket vi gjort och lyckats med genom olika samarbeten. Nu är vi inte längre enbart specialister på grovdisk utan en komplett diskrumsleverantör som förser våra kunder med allt de behöver.

Bolagets nya riktning innebar ett namnbyte för att visa på bredden på Nor:disks erbjudande. Framtiden för Nor:disk handlar om en komplett portfölj av produkter till diskrummet, uppkopplade maskiner via Internet och tjänstifiering av Clean Dish as a service (CDaaS).

- Vi har en tydlig målbild - vi vill att våra kunder ska kunna prenumerera på tjänsten ren disk. Det ska vara lika självklart som att prenumerera på en streaming-tjänst. Genom detta erbjudande kan vi bistå våra kunder med allt de behöver från maskiner till tillbehör under en långt tid och säkerställa att de fortsatt är nöjda.

Sedan 1987 har Nord:isk Clean Solutions producerat diskmaskiner utrustade med en granulteknik som rengör diskgodset snabbare och i snitt använder 70 procent mindre vatten, energi och kemikalier än andra grovdiskmetoder. Sedan två år erbjuder bolaget även maskiner med smart vattenbaserad teknik, utan granuler. Mikael ser dock bolaget som ett startup-bolag med en framgångsrik historia, vilket det nya namnet och identiteten bidrar till.

- Vi gör en återstart för att säkra bolagets långsiktiga framtid där vårt mål är att bli ett av branschens största namn. Det är häftigt att få göra denna resa tillsammans med teamet på Nor:disk, där det finns ett härligt engagemang för företagets utveckling. Med Sandbergs Developments långsiktiga ägarskap har vi även möjligheten att testa nytt och genomföra våra idéer.

Utöver sin roll på Nor:disk prioriterar Mikael så mycket tid som möjligt med familjen men också till att spela tennis, padel och golf. Det blir också dagliga promenader eller löprundor med familjens hund. Han har även ett stort intresse för att resa, både privat och i jobbet. De internationella miljöerna och interaktionen mellan olika kulturer, inspirerar Mikael och det är oftast i utlandet som han kommer på nya idéer.

- Resandet och det faktiska mötet med kunder och leverantörer i deras vardagsmiljöer är en viktig del i vårt arbete för att vi bättre kan förstå deras behov. På detta sätt har vi också fått bekräftat att vår nya affärsmodell fungerar och att prenumerationsupplägget är fördelaktigt i en del av branschen. Vi har nu lagt grunden för att Nor:disk ska kunna växa ytterligare som bolag och bidra till den resan som startade för 36 år sedan.

Senaste nyheterna

2024-05-21

Lina Olsen Boreson – Executive Director Corporate Development med passion för tillväxtresor

Från Norge till Skåne, och några stopp på vägen. Lina Boreson står sällan still - inte heller på jobbet. Med en stor…

Läs mer

2024-05-08

Caroline S Nilsson – Projektledaren inom R&D med ett ben i båten och ett i fjällen

Sedan december 2023 har Caroline S Nilsson arbetat som Project Leader för Research & Development-teamet på RESCUE In…

Läs mer

2024-05-03

Sandberg Development ny partner i Drivkraft Malmö

Sandberg Development välkomnas som ny samarbetspartner till Drivkraft Malmö och därmed stärks insatserna för unga i…

Läs mer

2024-04-16

Forskningsdonation från Sandberg Development för ökad kunskap om vatten

I april 2024 donerade Sandberg Development 100 miljoner kronor, fördelat över en 10-årsperiod, till Malmö universite…

Läs mer

2024-04-11

Britt-Marie och Carina – Powerduon bakom kulisserna

I mars har Britt-Marie Weiefors arbetat som Executive Assistant på Sandberg Development i 24 år, och under året ska…

Läs mer