2024-05-03

Sandberg Development ny partner i Drivkraft Malmö

Drivkraftmalmö SBD

Sandberg Development välkomnas som ny samarbetspartner till Drivkraft Malmö och därmed stärks insatserna för unga i Malmö. Med det nya bidraget kan Drivkraft Malmö fortsätta ge barn och unga, i alla delar av samhället, bättre förutsättningar för en framgångsrik och trygg framtid.

Den ideella föreningen Drivkraft Malmö stärks när familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development går in som samarbetspartner. Drivkraft Malmö står på tre ben; mentorskap för elever, för deras föräldrar och läxhjälp på ett stort antal skolor. Mentorskapsträffarna och läxhjälpen skapar förutsättningar för människor att träffas och lära av varandra - med en positiv påverkan på individen och samhället i stort.

- Vi på Sandberg Development vill bidra till Drivkraft Malmös viktiga förebildsarbete. Genom att verka för bättre skolresultat och större gemenskap, med bland annat besök hos företag, kan Drivkraft Malmö göra skillnad - för individ och samhälle. För oss handlar det både om att ta ett samhällsansvar och att göra en hållbar investering för framtiden. Vi vill inspirera fler att engagera sig personligen, säger Stefan Persson, VD och koncernchef på Sandberg Development.

För att barn och unga ska kunna klara skolan och utvecklas behöver Drivkraft Malmö både volontärer och finansiellt stöd från företag och andra organisationer i regionen. Att bidra till en positiv och hållbar samhällsutveckling är viktigt för Sandberg Development och därför ingår nu bolaget ett partnerskap med Drivkraft Malmö.

- Vi är glada att Sandberg Development blir partner till oss och delar vårt engagemang för unga i Malmö. Barn och unga ska ha de allra bästa möjligheterna oavsett var de bor eller kommer ifrån. Det är tack vare stöd likt detta som vi kan ge dem bättre möjligheter för framtiden. Tillsammans är alltid bäst, säger Anna Scheef, verksamhetschef på Drivkraft Malmö.

Läs mer om Drivkraft Malmö här.

Senaste nyheterna

2024-05-21

Lina Olsen Boreson – Executive Director Corporate Development med passion för tillväxtresor

Från Norge till Skåne, och några stopp på vägen. Lina Boreson står sällan still - inte heller på jobbet. Med en stor…

Läs mer

2024-05-08

Caroline S Nilsson – Projektledaren inom R&D med ett ben i båten och ett i fjällen

Sedan december 2023 har Caroline S Nilsson arbetat som Project Leader för Research & Development-teamet på RESCUE In…

Läs mer

2024-05-03

Sandberg Development ny partner i Drivkraft Malmö

Sandberg Development välkomnas som ny samarbetspartner till Drivkraft Malmö och därmed stärks insatserna för unga i…

Läs mer

2024-04-16

Forskningsdonation från Sandberg Development för ökad kunskap om vatten

I april 2024 donerade Sandberg Development 100 miljoner kronor, fördelat över en 10-årsperiod, till Malmö universite…

Läs mer

2024-04-11

Britt-Marie och Carina – Powerduon bakom kulisserna

I mars har Britt-Marie Weiefors arbetat som Executive Assistant på Sandberg Development i 24 år, och under året ska…

Läs mer