2023-09-19

Camilla Bengtsson – Svart bälte i såväl karate som grafisk produktion

Camilla[1]

Hos RESCUE Intellitech arbetar Camilla med marknadsföring och kommunikation, där är hennes uppgift att med hjälp av det grafiska formspråket stärka varumärket och skapa igenkänning på marknaden. Camilla utgör också en del av Sandberg Developments interna Graduate Program. Programmet löper över nio månader och kombineras med tjänsten på RESCUE Intellitech. Inom ramen för projektet arbetar Camilla över bolagsgränser för att identifiera och tydliggöra koncernens kultur och kärnvärden. Målet är att gruppens arbete ska vara till nytta för Sandberg Development och dotterbolagens tillväxt och framtid.

RESCUE Intellitech grundades 2012 och möjliggör en säker och enkel rengöring av personlig skyddsutrustning för brandmän. Företagets resa började med att organisationen Friska brandmän behövde en maskin som kunde sanera delar av rökdykarnas utrustning. Men varför stanna där? Det finns så mycket mer kontaminerad utrustning som behöver rengöras. RESCUE Intellitech utvecklade en maskin som inte bara rengör andningspaket, utan även handskar, stövlar, hjälmar och annan utrustning.

-  Teknik har alltid varit ett stort intresse, men det estetiska spåret vann och jag valde att utbilda mig inom grafisk formgivning på Högskolan Dalarna. Därefter har jag jobbat på flera reklambyråer runtom i Sverige. På RESCUE Intellitech får jag nu kombinera intresset för det tekniska med det grafiska, vilket passar mig. Jag har varit här i ett år nu och dagarna är väldigt varierande, det gillar jag.

Marknadsavdelningen har kontakt med alla övriga avdelningar inom företaget för att kunna lösa problem eller ta fram nytt material. Viktigt i denna roll är även att ha god kännedom om vad som händer i bolaget både i närtid och framöver. Materialet som skapas hjälper företagets anställda att marknadsföra RESCUE Intellitechs produkter. Camillas arbete är att visualisera deras olika önskemål och samordna en samlad bild av RESCUE Intellitechs kommunikation. Materialet kan vara allt från företagspresentationer, olika typer av etiketter, dekaler och manualer, till mässmontrar eller andra dokument som hjälper försäljningen. RESCUE Intellitech befinner sig på en intressant resa som ska hjälpa de som dagligen riskerar allt inom räddningstjänsten.

-  Vi ser ett växande intresse för oss och våra produkter. Allt fler inom branschen känner igen oss eller vet vad vi gör på RESCUE Intellitech. Hög igenkänning leder till att fler förstår fördelen med våra maskiner och det finns en större förståelse för den påtagliga risken i att inte rengöra sin personliga skyddsutrustning.

Camillas är uppväxt på Österlen och har tränat karate i större delen av sitt liv. Under sommaren tog hon sitt andra svarta bälte. För att ta det första svarta bältet handlar det mest om att lära sig grunderna och etablera en verktygslåda. För det andra och nivåerna därefter, ligger fokus på mer det filosofiska och vidareutvecklandet av ens karaktär och teknik.

-  Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med RESCUE Intellitechs marknadsföring och kommunikation och bygga ett starkt varumärke som förhoppningsvis blir synonymt med en säkrare, renare och hälsosammare arbetsmiljö.

Senaste nyheterna

2024-02-09

Johnny Josefsson – Klättrar mot nya höjder och affärer

I rollen som Product Manager Services & IoT är det Johnny Josefsson som ansvarar för att driva Nordisk Clean Solutio…

Läs mer

2024-02-01

Sandberg Development utökar sin inkubator med investering i startupbolaget PluvioFlow

Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag som genom aktivt ägande i innovations- och teknikdrivna bol…

Läs mer

2023-11-30

Rose-Marie Rukundo – business controllern som inte tackar nej till dans

Rose-Marie Rukundo är business controller för GAIM. Hon är uppvuxen i Rwanda och älskar att dansa – speciellt att te…

Läs mer

2023-11-07

Mikael Samuelsson – VD:n med stor internationell erfarenhet som älskar att resa

I januari 2019 började Mikael Samuelsson som VD på Nordisk Clean Solutions, tidigare Granuldisk. Granuldisk var då e…

Läs mer

2023-10-18

Fredrik Sjöholm – VD:n som brinner för försäljning och engagerade medarbetare

Som VD på kameraövervakningsbolaget ISEC ger sig Fredrik Sjöholm in i en för honom ny och spännande bransch full av…

Läs mer