2023-11-07

Mikael Samuelsson – VD:n med stor internationell erfarenhet som älskar att resa

Mikaelsamuelsson

I januari 2019 började Mikael Samuelsson som VD på Nordisk Clean Solutions, tidigare Granuldisk. Granuldisk var då ett företag med fokus på grovdisk, med en tydlig internationell potential. Idag har Nordisk Clean Solutions expanderat geografiskt, med nya kontor i Bangalore, Indien, Dubai och Aix-en-Provence, ett breddat produkterbjudande och en ny affärsmodell som lagt grunden för en fortsatt tillväxtresa i hållbarhetens tecken.

Mikael är uppvuxen i Malmö och har en lång erfarenhet från flera internationella bolag och är utbildad på Lunds Tekniska Högskola och Handelshögskolan i Stockholm. Med fem års perspektiv i backspegeln kan han konstatera att Nor:disks omsättning vuxit väsentligt och att framtiden fortfarande är ljus.

- De senaste åren har vi arbetat med att hitta en tillväxtstrategi, utöka och modernisera vår produktportfölj, vilket vi gjort och lyckats med genom olika samarbeten. Nu är vi inte längre enbart specialister på grovdisk utan en komplett diskrumsleverantör som förser våra kunder med allt de behöver.

Bolagets nya riktning innebar ett namnbyte för att visa på bredden på Nor:disks erbjudande. Framtiden för Nor:disk handlar om en komplett portfölj av produkter till diskrummet, uppkopplade maskiner via Internet och tjänstifiering av Clean Dish as a service (CDaaS).

- Vi har en tydlig målbild - vi vill att våra kunder ska kunna prenumerera på tjänsten ren disk. Det ska vara lika självklart som att prenumerera på en streaming-tjänst. Genom detta erbjudande kan vi bistå våra kunder med allt de behöver från maskiner till tillbehör under en långt tid och säkerställa att de fortsatt är nöjda.

Sedan 1987 har Nord:isk Clean Solutions producerat diskmaskiner utrustade med en granulteknik som rengör diskgodset snabbare och i snitt använder 70 procent mindre vatten, energi och kemikalier än andra grovdiskmetoder. Sedan två år erbjuder bolaget även maskiner med smart vattenbaserad teknik, utan granuler. Mikael ser dock bolaget som ett startup-bolag med en framgångsrik historia, vilket det nya namnet och identiteten bidrar till.

- Vi gör en återstart för att säkra bolagets långsiktiga framtid där vårt mål är att bli ett av branschens största namn. Det är häftigt att få göra denna resa tillsammans med teamet på Nor:disk, där det finns ett härligt engagemang för företagets utveckling. Med Sandbergs Developments långsiktiga ägarskap har vi även möjligheten att testa nytt och genomföra våra idéer.

Utöver sin roll på Nor:disk prioriterar Mikael så mycket tid som möjligt med familjen men också till att spela tennis, padel och golf. Det blir också dagliga promenader eller löprundor med familjens hund. Han har även ett stort intresse för att resa, både privat och i jobbet. De internationella miljöerna och interaktionen mellan olika kulturer, inspirerar Mikael och det är oftast i utlandet som han kommer på nya idéer.

- Resandet och det faktiska mötet med kunder och leverantörer i deras vardagsmiljöer är en viktig del i vårt arbete för att vi bättre kan förstå deras behov. På detta sätt har vi också fått bekräftat att vår nya affärsmodell fungerar och att prenumerationsupplägget är fördelaktigt i en del av branschen. Vi har nu lagt grunden för att Nor:disk ska kunna växa ytterligare som bolag och bidra till den resan som startade för 36 år sedan.

Senaste nyheterna

2023-11-30

Rose-Marie Rukundo – business controllern som inte tackar nej till dans

Rose-Marie Rukundo är business controller för GAIM. Hon är uppvuxen i Rwanda och älskar att dansa – speciellt att te…

Läs mer

2023-11-07

Mikael Samuelsson – VD:n med stor internationell erfarenhet som älskar att resa

I januari 2019 började Mikael Samuelsson som VD på Nordisk Clean Solutions, tidigare Granuldisk. Granuldisk var då e…

Läs mer

2023-10-18

Fredrik Sjöholm – VD:n som brinner för försäljning och engagerade medarbetare

Som VD på kameraövervakningsbolaget ISEC ger sig Fredrik Sjöholm in i en för honom ny och spännande bransch full av…

Läs mer

2023-09-19

Camilla Bengtsson – Svart bälte i såväl karate som grafisk produktion

Hos RESCUE Intellitech arbetar Camilla med marknadsföring och kommunikation, där är hennes uppgift att med hjälp av…

Läs mer

2023-09-05

Sandberg Development fortsätter att satsa och växa på Jägersro i Malmö - Förvärvar fastighet från Wihlborgs Fastigheter AB

Det familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development har haft Jägersro i Malmö som sin bas sedan 1980-talet. Här…

Läs mer