2023-06-27

Philip Sandberg – brygga mellan student- och näringslivet

Philipsandberg

Philip Sandberg har sommarjobbat på flera av dotterbolag i familjeföretaget Sandberg Development. Det gör honom perfekt för sommarens utmaning - som projektledare med uppdrag att marknadsföra Sandberg Development som attraktiv arbetsplats mot LTH, Lunds Tekniska Högskola. Rätt man på rätt plats helt enkelt!

De senaste fyra åren har skolbänken varit fokus för Philip Sandberg som inom snar framtid tar sin kandidatexamen i ekonomi. Men under somrarna har den 25-årige Bjärredspågen spenderat många timmar i Sandbergkoncernen.

- Jag har arbetat inom produktion, med både packning och montering, som säljassistent och många andra uppgifter på dotterbolagen i koncernen. Nu känns det spännande att få kliva in i en projektledarroll med fokus på marknadsföring för Sandberg Development, säger Philip Sandberg.

Rekrytering av blivande talanger och ledare är primärt för koncernen på lång sikt. Sedan hösten 2022 har industrigruppen varit huvudsponsor för studenter inom ingenjörsutbildningen Elektroteknik på LTH. I höst startar därför Sandberg Developments sitt eget Graduate Program med ambitionen att säkra en långsiktig kompetensförsörjning för att möta framtidens utmaningar. I sin nya roll som projektledare är Philips förhoppning att öka synligheten och kännedomen om Sandberg Development som en attraktiv och framtida arbetsplats genom att bredda kontaktytorna på fler sektioner på LTH och delta på fler studentmässor.

- Jag själv är engagerad i studentlivet i Lund och ser det som en stor fördel i min kontakt med universitetet. Att jobba vidare på vårt samarbete med sektioner och kårer driver mig. Det är både spännande och utmanande att marknadsföra min arbetsplats och de fantastiska människor jag arbetar med. För att driva verksamheten i rätt riktning och bidra till innovation är nyexaminerade en avgörande del, säger Philip.

För Philip är det inte riktigt sommar om det inte blir många timmar på golfbanan och fotbollsplanen. Sportintresset är stort och nästa år leder alla vägar till Madrid för studier inom Sports Management. Vad det kommer innebära för framtiden vet Philip inte, men just nu vet han att han vill göra allt han kan för att Sandberg Development ska synas mer på LTH.

Senaste nyheterna

2023-09-19

Camilla Bengtsson – Svart bälte i såväl karate som grafisk produktion

Hos RESCUE Intellitech arbetar Camilla med marknadsföring och kommunikation, där är hennes uppgift att med hjälp av…

Läs mer

2023-09-05

Sandberg Development fortsätter att satsa och växa på Jägersro i Malmö - Förvärvar fastighet från Wihlborgs Fastigheter AB

Det familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development har haft Jägersro i Malmö som sin bas sedan 1980-talet. Här…

Läs mer

2023-07-10

Alexandra Persson – samlar på sig erfarenheter och nya perspektiv

Nya erfarenheter, kontaktnät och olika synsätt är nyckeln till utveckling – det är Alexandra Persson övertygad om. H…

Läs mer

2023-06-29

Sandberg Development blir största ägare i vattenteknikbolaget Watersprint

Det Malmöbaserade familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development blir största ägaren i vattenteknikbolaget Wat…

Läs mer

2023-06-27

Philip Sandberg – brygga mellan student- och näringslivet

Philip Sandberg har sommarjobbat på flera av dotterbolag i familjeföretaget Sandberg Development. Det gör honom perf…

Läs mer