2023-11-30

Rose-Marie Rukundo – business controllern som inte tackar nej till dans

Rose Marie GAIM

Rose-Marie Rukundo är business controller för GAIM. Hon är uppvuxen i Rwanda och älskar att dansa – speciellt att testa helt nya dansstilar. För Rose-Marie handlar det om att våga testa nytt och utmana sig själv, både i karriären och privat.

I Skövde lade Rose-Marie grunden till sin karriär genom studier i management och IT. Därefter började hon arbeta  med redovisning som business controller på OKQ8 Shared Services. De senaste fem åren har Rose-Marie arbetat i olika positioner inom Sandberg Developmentkoncernen – och nu har hon hittat hem på GAIM.

GAIM har utvecklat en jakt- och skyttesimulator som ger jägare möjlighet att träna och förbereda sig för verkligheten i en digital miljö. Bolaget är sprunget ur Aimpoint, och när det blev klart att GAIM skulle stå på egna ben fick Rose-Marie frågan om att börja där. Hon tackade ja direkt.

- Jag hade precis blivit bekväm i min roll som redovisningsekonom för koncernens fastigheter när denna möjlighet öppnade sig, och jag kände att det var dags för en ny utmaning.

Rose-Marie tycker att det finns flera fördelar med att byta tjänst inom koncernen. Det har varit både enkelt och bekvämt samtidigt som det ger möjlighet att utvecklas genom nya utmaningar och lärdomar.

- När jag började på GAIM blev jag ordentligt välkomnad. Det finns en stor gemenskap i bolaget, ja i hela koncernen. GAIM är som resten av Sandberg Development koncernen, ett familjärt bolag där alla känner alla.Den stora skillnaden är att jag sitter på en ny stol och arbetar med andra saker.

Att börja på GAIM innebar en del förändringar för Rose-Marie. Hon fick större ansvar och tog även plats i ledningsgruppen.

- Att gå från att arbeta med fastigheter lokalt till en produkt som säljs globalt innebar stor skillnad. Nu hanterar jag exempelvis olika momssatser och olika länders regler. När jag började på GAIM blev en av de första uppgifterna att implementera ett affärssystem, vilket nu är klart. Jag har fått en större variation på arbetsuppgifterna, vilket gör arbetet extra roligt.

Rose-Marie sätter också stort värde på möjligheten att vara delaktig i uppbyggnaden av bolaget.

- Det är häftigt att få vara med i uppstartsfasen, speciellt eftersom vi kollegor arbetar så tätt ihop och hjälper varandra. Det första halvåret har varit händelserikt, vi har bland annat etablerat oss på den amerikanska marknaden. Nu ser jag fram emot att få fortsätta vara med och utveckla GAIM till ett stort företag!

Senaste nyheterna

2024-04-16

Forskningsdonation från Sandberg Development för ökad kunskap om vatten

I april 2024 donerade Sandberg Development 100 miljoner kronor, fördelat över en 10-årsperiod, till Malmö universite…

Läs mer

2024-04-11

Britt-Marie och Carina – Powerduon bakom kulisserna

I mars har Britt-Marie Weiefors arbetat som Executive Assistant på Sandberg Development i 24 år, och under året ska…

Läs mer

2024-03-20

Sandberg Development blir medlem i WIN Water

Vi på Sandberg Development har valt att engagera oss i WIN Water för att tydligt markera vårt fokus på vatten och va…

Läs mer

2024-03-15

Sandberg Developments 2023

När vi stänger böckerna för 2023 gör vi det med både stolthet och glädje. Omsättning och resultat har ökat för hela…

Läs mer

2024-02-09

Johnny Josefsson – Klättrar mot nya höjder och affärer

I rollen som Product Manager Services & IoT är det Johnny Josefsson som ansvarar för att driva Nordisk Clean Solutio…

Läs mer