2022-12-12

Sandberg Development investerar i COT - Clean Oil Technology AB (publ)

COT Bild 2

Genom en riktad nyemission blir familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development ny ägare i Ljungbybaserade COT - Clean Oil Technology AB (publ). COT har utvecklat en teknik som bland annat genomför miljövänlig oljerening av industrioljor, denna teknik bidrar bland annat till omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag som genom aktivt ägande i innovationsdrivna bolag bidrar till tillväxt och samhällsnytta. Genom den riktade nyemissionen blir Sandberg Development största ägare i COT med en ägarandel om 26,8 procent. 

- COT är ett spännande bolag med en unik teknik som har stor potential i omställningen till ett mer hållbart samhälle med såväl betydande miljömässiga som ekonomiska fördelar. Som långsiktig och uthållig ägare vill vi bidra till att tekniken får fäste på bred front inom industri och maskiner, säger Stefan Persson, VD och koncernchef på Sandberg Development. 

COT erbjuder ett system för att rena industrioljor. Genom att minimera vatteninträngning och dess skadliga effekter i olika system och speciellt inom hydraulik-, smörj-, och transmissionssystem underlättar man övergången från fossila till biobaserade oljor. Förutom de betydande miljömässiga fördelarna innebär lösningen ökad produktivitet och lönsamhet då kostnader för drift, underhåll och service minskar.

- Genom den riktade emissionen har COT fått in en ny kapitalstark ägare med stor industriell kompetens. Vi är övertygade om Sandberg Developments engagemang kommer att säkerställa fortsatta satsningar, Jan-Eric Bergström, styrelseordförande i COT (publ).

Satsningen i COT blir Sandberg Developments tredje investering sedan oktober 2022. I november förvärvade bolaget aktiemajoriteten i SWATAB (SCANDINAVIAN WATER TECHNOLOGY) som nu är ett helägt dotterbolag i koncernen. I oktober investerade Sandberg Development i Drupps AB (publ) som utvecklat en patenterad teknik för vattenåtervinning av förångat vatten. 

Om COT

COT är ett svenskt publikt aktiebolag med verksamhet i Ljungby i Sverige. Företaget utvecklar och marknadsför teknik för kontinuerlig rening av utspädningar i smörj- och hydrauloljor under anläggningens/maskinens drift. COT Oil Refiner System underlättar övergången till biobränsle genom att minimera reducerar vattenförekomsten i drivoljor vilket förutom betydande förlängd livstid av ingående komponenter underlättar konvertering från fossila mineraloljor till biobaserade oljor. För mer information se: www.COT.se

Senaste nyheterna

2024-04-11

Britt-Marie och Carina – Powerduon bakom kulisserna

I mars har Britt-Marie Weiefors arbetat som Executive Assistant på Sandberg Development i 24 år, och under året ska…

Läs mer

2024-03-20

Sandberg Development blir medlem i WIN Water

Vi på Sandberg Development har valt att engagera oss i WIN Water för att tydligt markera vårt fokus på vatten och va…

Läs mer

2024-03-15

Sandberg Developments 2023

När vi stänger böckerna för 2023 gör vi det med både stolthet och glädje. Omsättning och resultat har ökat för hela…

Läs mer

2024-02-09

Johnny Josefsson – Klättrar mot nya höjder och affärer

I rollen som Product Manager Services & IoT är det Johnny Josefsson som ansvarar för att driva Nordisk Clean Solutio…

Läs mer

2024-02-01

Sandberg Development utökar sin inkubator med investering i startupbolaget PluvioFlow

Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag som genom aktivt ägande i innovations- och teknikdrivna bol…

Läs mer