2023-06-07

Sandberg Development startar egen inkubator - första bolaget in blir Xocchiali AB

Glasses (1)

Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag som genom aktivt ägande i innovations- och teknikdrivna bolag vill bidra till tillväxt och samhällsnytta. Nu startar koncernen en egen inkubatorverksamhet och den första investeringen görs i Xocchiali med fokus på att ta fram smarta glasögon som kan styras med mobilen.

Sandberg Development har tre fokusområden: vattenteknik, trygghet och livskvalitet. Tidigare har man gjort flera investeringar inom vattenteknik och nu tar man steget och startar en egen inkubator. Tanken är att investera i startupbolag och kontinuerligt bidra med kompetens, nätverk och lokaler så att bolagen kan accelerera sin tillväxt. Investeringen i Xocchiali blir den första inom fokusområdet livskvalitet.

- På Sandberg Development är vi nyfikna, både på teknik och på människor. Det är därför ett naturligt steg att starta en egen inkubatorverksamhet där vi med kraft och kompetens kan lyfta bolag med stor potential, samtidigt som vi kan dra nytta av och utveckla synergier med våra andra verksamheter. Med Xocchiali ser vi möjligheter främst med hänsyn till siktesoptiken i GAIM:s och Aimpoints produkter, säger Stefan Persson, VD och koncernchef på Sandberg Development.

Xocchiali AB grundades 2020 utifrån en idé att utveckla smarta glasögon för dagligt bruk genom att förena den verkliga och digitala världen. Det sker genom att lyfta in teknik, sensorer och lösningar i glasögon med bibehållet fokus på design som idag huvudsakligen driver den traditionella glasögon marknaden. Bakom bolaget står Pål Borge, Sarandis Kalogeropoulos, Günter Alce och Paul Johansson, samtliga med bakgrund från konsumentelektronik från bland annat Ericsson, Sony Ericsson, Sony Mobile, Nokia, Anima/Kronaby och Precise Biometrics. Günter Alce är dessutom biträdande universitetslektor vid Lunds universitet inom Virtual och Augmented reality (VR/AR) och medverkar i en rad forskningsprojekt.

- I takt med att vi lever allt längre och lever alltmer uppkopplade liv behöver fler människor glasögon. Xocchiali har utvecklat en teknik som gör det möjlighet att genom smarta glasögon uppleva både den verkliga och digitala världen simultant utan att kompromissa med design eller funktion. På samma sätt som en smart klocka, säger Stefan Persson, VD och koncernchef på Sandberg Development.

- Glasögon används av en majoritet av jordens befolkning varje dag. Vi är därför oerhört glada över samarbetet med Sandberg Development där vi nu får möjlighet att ta våra prototyper till mer fullständiga produkter och sammanföra den verkliga världen med individuellt utvald digital information som gör skillnad för den enskilde användaren, säger grundarna av Xocchiali AB.

 

För mer information, kontakta:
Stefan Persson
President/CEO Sandberg Development
sp@sbdev.com

 

Om Sandberg Development
Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag som genom aktivt ägande i innovationsdrivna bolag bidrar till tillväxt och samhällsnytta - med fokus på vattenteknik, livskvalitet och trygghet. Sandberg Developments innehav utgörs av dotterbolagen Aimpoint, GAIM, Granuldisk, RESCUE Intellitech och SWATAB, minoritetsägande i Silanos, Drupps, Clean Oil Technology (publ), Orbital och ISEC Monitoring Systems samt börsnoterade Camurus. Omsättningen för koncernen uppgick till 1,7 miljarder kronor för 2022. För mer information, se www.sandbergdevelopment.com

Senaste nyheterna

2024-04-16

Forskningsdonation från Sandberg Development för ökad kunskap om vatten

I april 2024 donerade Sandberg Development 100 miljoner kronor, fördelat över en 10-årsperiod, till Malmö universite…

Läs mer

2024-04-11

Britt-Marie och Carina – Powerduon bakom kulisserna

I mars har Britt-Marie Weiefors arbetat som Executive Assistant på Sandberg Development i 24 år, och under året ska…

Läs mer

2024-03-20

Sandberg Development blir medlem i WIN Water

Vi på Sandberg Development har valt att engagera oss i WIN Water för att tydligt markera vårt fokus på vatten och va…

Läs mer

2024-03-15

Sandberg Developments 2023

När vi stänger böckerna för 2023 gör vi det med både stolthet och glädje. Omsättning och resultat har ökat för hela…

Läs mer

2024-02-09

Johnny Josefsson – Klättrar mot nya höjder och affärer

I rollen som Product Manager Services & IoT är det Johnny Josefsson som ansvarar för att driva Nordisk Clean Solutio…

Läs mer