2024-02-09

Johnny Josefsson – Klättrar mot nya höjder och affärer

Johnnyjosefsson Nordisk

I rollen som Product Manager Services & IoT är det Johnny Josefsson som ansvarar för att driva Nordisk Clean Solutions (Nor:disk) nya tjänsteerbjudande – Save Per Use. Som en van klättrare är Johnny inte rädd för en utmaning.

En perfekt ledig dag för Johnny börjar med fysisk aktivitet, helst klättring på Kullen om han får välja, följt av en omgång dator- eller brädspel. Som klättrare är det viktigt att både vara uthållig och att hantera utmaningar, förmågor som han även fått användning för i sin karriär. Efter en utbildning inom elektronik arbetade Johnny 16 år på Ljungmans Bensinpumpar, som bland annat elektronikreparatör och senare med huvudansvar för reservdelscentret, innan han kom till Nor:disk 2017.

- Jag slänger ju mig inte över nya företag precis, men jag tog mig äntligen hit! Då hade jag huvudansvaret för teknisk support. Det innebar mycket kontakt med våra partners, återförsäljarna, och ta fram diverse utbildningsmaterial.

Nor:disk är marknadsledande inom grovdiskmaskiner för kommersiella kök och idag har Johnny en ny roll på bolaget som Product Manager Services & IoT.  

- Det är väl ingen slump att jag nu jobbar med IoT om man säger så – mitt intresse för teknik och problemlösning är stort. Inom IoT har vi sen en tid tillbaka arbetat med att koppla upp alla våra maskiner för att kunna bevaka och analysera dess prestanda. Idag har vi fem diskmaskiner uppkopplade i närområdet för testning. Ett projekt som går hand i hand med vår tjänstefiering.

Traditionellt sett sker försäljningen av grovdiskmaskiner via återförsäljare till slutkunden. Nor:disks nya erbjudande– Save Per Use – innebär att Nor:disk istället erbjuder användare en abonnemangstjänst av diskmaskiner, tillsammans med löpande teknisk support och service, till en fast månadskostnad.

- Vi tar hand om servicenätverket, planerar alla servicetillfällen och utbyte av förbrukningsvaror, som granuler. Man kan se det som en livstidsgaranti, eftersom vi vid behov byter ut maskinen utan extra kostnad. Detta blir en trygghet för kunden. Målet är också att koppla upp maskinen i vårt IoT system för att kunna se i realtid hur diskmaskinen presterar och ge feedback på hur maskinen används.

Idag har Nor:disk cirka 45 maskiner kopplade till sin abonnemangstjäsnt. Stora delar av Johnnys arbete framöver handlar om att fortsätta bygga det interna systemet och processerna som krävs för att utveckla tjänsteerbjudandet ännu mer. Ambitionen är att maskinerna ska hålla så länge som möjligt och då handlar det om att ha kontinuerlig kontroll, på driften och på service för att optimera användningen och den förväntade livstiden. Allt för att undvika slit och släng.

- Och där är vi nu! Målet är att ha 150 uppkopplade maskiner det här året. Jag ser verkligen fram emot att få se alla maskiner blinka på min dashboard, samla in data och se vilka som behöver hjälp. Vi är ett bra team och har ett högt engagemang - jag har absolut ingen måndagsångest när jag går till jobbet om man säger så!

Senaste nyheterna

2024-04-11

Britt-Marie och Carina – Powerduon bakom kulisserna

I mars har Britt-Marie Weiefors arbetat som Executive Assistant på Sandberg Development i 24 år, och under året ska…

Läs mer

2024-03-20

Sandberg Development blir medlem i WIN Water

Vi på Sandberg Development har valt att engagera oss i WIN Water för att tydligt markera vårt fokus på vatten och va…

Läs mer

2024-03-15

Sandberg Developments 2023

När vi stänger böckerna för 2023 gör vi det med både stolthet och glädje. Omsättning och resultat har ökat för hela…

Läs mer

2024-02-09

Johnny Josefsson – Klättrar mot nya höjder och affärer

I rollen som Product Manager Services & IoT är det Johnny Josefsson som ansvarar för att driva Nordisk Clean Solutio…

Läs mer

2024-02-01

Sandberg Development utökar sin inkubator med investering i startupbolaget PluvioFlow

Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag som genom aktivt ägande i innovations- och teknikdrivna bol…

Läs mer