2021-11-03

Stefan Persson ny koncernchef

Sandberg Developments koncernchef Martin Jonsson kommer att lämna bolaget i slutet av 2021 efter 22 år. Ny koncernchef blir Stefan Persson som idag är VD på börsnoterade Precise Biometrics. Han börjar på Sandberg Development senast den 21 mars 2022.

-Martin Jonsson har varit oerhört viktig för Sandberg Developments och koncernens utveckling i många år och jag är glad att vi haft möjligheten att jobba tillsammans under så lång tid, säger Per Sandberg, ägare till Sandberg Development.

-Det har varit väldigt stimulerande och spännande att vara med och forma koncernens utveckling och riktning. Jag känner mig stolt över allt som vi har åstadkommit tillsammans. Vid årsskiftet fyller jag 60 år och det känns därför naturligt för mig att lämna över till ett nytt ledarskap, säger Martin Jonsson, avgående koncernchef på Sandberg Development.

Nye koncernchefen Stefan Persson har lång erfarenhet av ledande positioner i teknikdrivna bolag. Han är sedan 2018 VD på börsnoterade Precise Biometrics och tidigare erfarenheter inkluderar roller som EVP inom Bang Olufsen-koncernen, VP och utvecklingschef i Kina samt chef för tillbehör inom Sony Ericsson/Sony Mobile Communications. Stefan Persson är född 1967 och har läst teknisk fysik på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet.

-Stefans erfarenheter från att driva affärer och affärsutveckling i globala teknikbolag i kombination med ett tydligt ledarskap vägde tungt när vi sökte efter en ny koncernchef och kommer att ha stor betydelse när vi fortsätter att utveckla koncernen, säger Per Sandberg, ägare till Sandberg Development.

-Jag ser med stor förväntan fram emot att lära känna de olika verksamheternas vardag - både utmaningar och möjligheter. Förhoppningsvis kan mina tidigare erfarenheter bidra till att vidareutveckla bolagens erbjudande och produkter, och inte minst stärka de globala förutsättningarna för hela koncernen, säger Stefan Persson, tillträdande koncernchef på Sandberg Development.

Senaste nyheterna

2023-05-24

Sandberg Development gör sin första investering utanför Sverige - blir delägare i italienska diskmaskintillverkaren Silanos

Det Malmöbaserade familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development går in som ny ägare i det italienska familjeä…

Läs mer

2023-05-23

Sandberg Development Graduate Program - En unik start på din karriär!

Är du nyligen nyutexaminerad ingenjör som är ivrig att lära dig mer och utveckla dina personliga färdigheter?

Läs mer

2023-05-10

Camurus delårsrapport för första kvartalet 2023

Camurus delårsrapport för första kvartalet 2023 publicerades idag och rapporten visar ett starkt kvartal med organis…

Läs mer

2023-05-09

Åsa Jensen – restaurangchefen bakom Sveriges bästa personallunch

I centrum av skramlande bestick, aptitretande dofter och förväntansfulla gäster hittar du Åsa Jensen – restaurangche…

Läs mer

2023-05-02

Sandberg Development 2022

Förra årets böcker är stängda och årets första kvartal har avverkats. 2022 var ett år som bjöd på flera orosmoln båd…

Läs mer