2023-07-10

Alexandra Persson – samlar på sig erfarenheter och nya perspektiv

Alexandrapersson 01

Nya erfarenheter, kontaktnät och olika synsätt är nyckeln till utveckling – det är Alexandra Persson övertygad om. Hon tackar därför sällan nej till att testa något nytt och hon har nu tillfälligt övergett modevärlden till förmån för teknikbranschen. Den här sommaren har Alexandra en viktig roll på Sandberg Development när man ska marknadsföra sig mot studenter på LTH. Här ska hon bidra med nya perspektiv för att vässa koncernens kommunikation.

Tillsammans med Philip Sandberg ska Alexandra arbetat med att öka kännedom om och intresset för Sandberg Developments Graduate Program bland studenterna på LTH. Även om Philip och Alexandra arbetar tätt ihop i projektet kompletterar de varandra med sina olika intressen.

- Mitt fokus ligger på att göra en tydlig paketering av den grafiska kommunikationen; hur det kommer att se ut i montrar på mässor och event, broschyrer och planscher. Jag håller också på att lyssna in och beskriva vad de olika studenterna efterfrågar för att vi ska kunna gör dem intresserade av koncernen genom en bra och tydlig kommunikation.

Alexandra, som är uppvuxen i Bjärred utanför Lund, har en passion för att upptäcka nya platser och människor. Därför flyttade hon direkt efter gymnasiet till Florens i Italien för att plugga Fashion Business på Polimoda. Till hösten börjar hon sitt fjärde och sista år. Inom modevärlden ses det som en fördel att ha erfarenheter utanför modebranschen för att kunna bidra med nya perspektiv.

- Jag tror det är viktigt för alla, människor och företag oavsett bransch, att man ser till att bredda sin kunskap. Bara för att man är specialiserad inom ett område utesluter inte att man kan lära sig något nytt från någon annan. Det är också en av de saker som kännetecknar Sandberg Development – i stället för stängda dörrar finns här en öppen dialog mellan bolagen och man delar kunskap med varandra.

Alexandra har som mål att hon vill få studenterna att känna sig säkra på Sandberg Development – att se koncernen som en person och inte ett företag,

- Det är som när man träffar en människa som är väldigt säker i sig själv, då blir de flesta intresserad och vill ha dem som en kompis. Studenter kan vara osäkra och vet inte vad de vill göra i framtiden – och det är där Sandberg Development ska vara den trygga punkten. Genom att vara tydliga och kommunicera ”Så här är vi, vi vill ha dig, du passar oss” kan man visa sig själv till 100%.

På sikt drömmer Alexandra om att jobba på ett stort modebolag och tilltalas både av marknadsföring och produktion – men exakt var hon hamnar, det får framtiden avgöra!

 

Senaste nyheterna

2024-07-03

Fredrik Nordmark – 34 år i hjärtat av Sandbergs Restaurang

Som den första heltidsanställde kocken har Fredrik Nordmark byggt upp den koncerngemensamma restaurangen på Sandberg…

Läs mer

2024-06-14

Marco Silanos – en man med en mission

På många sätt förkroppsligar Milanobon Marco Silanos det typiska för Italien. Livet kretsar kring familj, mat och vi…

Läs mer

2024-06-12

Sandberg Development gör ny inkubatorinvestering – nu i mjukvarubolaget RemotiveLabs

Som aktiv ägare i teknikdrivna bolag vill Sandberg Development bidra till innovation, tillväxt och samhällsnytta. Nu…

Läs mer

2024-06-05

Gabriella Larsson – Den nyfikna marknadschefen som brinner för samhällsnytta och lönsamma affärer

Ungefär 2,2 miljarder av jordens befolkning saknar tillgång till rent vatten, enligt UNICEF. Gabriella Larsson into…

Läs mer

2024-05-31

Gabriella Danielsson – Åter på Sandberg Development, nu som Commercial Director för GAIM

Efter flera år med de största varumärkena inom kosmetikbranschen, på outdoor-bolaget Thule och på Sveriges Exportråd…

Läs mer