2024-05-08

Caroline S Nilsson – Projektledaren inom R&D med ett ben i båten och ett i fjällen

Carolinesnilsson

Sedan december 2023 har Caroline S Nilsson arbetat som Project Leader för Research & Development-teamet på RESCUE Intellitech. Hon påbörjade en civilingenjörsutbildning i bioteknik men valde att gå vidare och avsluta en masterexamen i organisk kemi. På fritiden gäller aktivt naturliv, i fjällen och till havs eller handarbete tillsammans med vännerna i syjuntan.

Caroline är uppvuxen i Malmö, det var här hon la grunden till sin akademiska utbildning som successivt byggts på i både Linköping och Uppsala. Efter ett antal år runt om i Sverige och utomlands har hon nu hittat hem och till RESCUE Intellitech.

- Det var när jag läste bioteknik i Linköping som jag insåg att det var kemi jag ville arbeta med, därför valde jag att studera mastersprogrammet i Uppsala. Genom kemi får jag arbeta med den perfekta kombinationen av både teoretiska och praktiska moment, precis som jag får i min roll på RESCUE Intellitech, berättar Caroline.

Efter studierna fick hon jobb på ett biotekniskt utrustningsbolag i Uppsala men efter några år gick flytten åter till Malmö. Väl i Malmö fick hon anställning på ett läkemedelsbolag där hon fick möjligheten att vidareutbilda sig till projektledare. Vilket lett henne till rollen hon har idag.

- Idag är jag projektledare till titeln men min kemibakgrund är väldigt betydelsefull för mitt arbete. Jag tror också mina erfarenheter tillför mycket till teamet eftersom mixen av projektledare och kemi saknats på RESCUE Intellitech. Det blev en bra matchning. Jag är också glad över att få vara med och bygga upp bolagets projekthantering och bredda den biokemiska evidensen för våra maskiner. Det känns därför extra utmanande eftersom jag tidigare arbetat för stora etablerade bolag, säger Caroline.

Caroline har även säsongsarbetat på Kebnekajse Fjällstation. Det är genom vandring och den totala tystnaden i fjällen hon finner återhämtning, något hon också får genom segling på västkusten eller virkandes tillsammans med syjuntan. Men nu spenderas vardagarna på RESCUE Intellitech.

RESCUE Intellitech har utvecklat en tvättmaskin som sanerar hela uppsättningar av skyddsutrustning till brandväsendet. Deras tvättmaskiner säkerställer att brandmännens kontaminerade utrustning rengörs och saneras, vilket garanterar en säker och riskfri arbetsmiljö för att hjälpa dem som riskerar allt.

- Det har varit viktigt för mig att få arbeta med något som är samhällsnyttigt, det var så jag hamnade i läkemedelsbranschen från början och eftersom RESCUE Intellitech arbetar med cancerbekämpning, sökte jag mig hit. Vi arbetar mot en bransch där man inte tänkt på riskerna tidigare, det känns därför både innovativt och värdefullt att få arbeta här, säger Caroline.

Ytterligare en anledning till att Caroline hamnade på RESCUE Intellitech grundar sig i att hon gillade den långsiktiga visionen och det breda perspektivet som finns i Sandberg Development koncernen. Det omfattar både viljan att göra nytta i samhället och ett positivt framtidstänk.

- Jag ser fram emot att få se resultatet av arbetet som pågår nu, här finns ett stort driv. Alla vill verkligen arbeta vidare och stänga våra projekt, det är kul. Jag hoppas också på att få lära känna de andra bolagen i koncernen, kanske finns det ytterligare samarbeten att utforska över bolagsgränserna, avslutar Caroline.

 

Senaste nyheterna

2024-05-21

Lina Olsen Boreson – Executive Director Corporate Development med passion för tillväxtresor

Från Norge till Skåne, och några stopp på vägen. Lina Boreson står sällan still - inte heller på jobbet. Med en stor…

Läs mer

2024-05-08

Caroline S Nilsson – Projektledaren inom R&D med ett ben i båten och ett i fjällen

Sedan december 2023 har Caroline S Nilsson arbetat som Project Leader för Research & Development-teamet på RESCUE In…

Läs mer

2024-05-03

Sandberg Development ny partner i Drivkraft Malmö

Sandberg Development välkomnas som ny samarbetspartner till Drivkraft Malmö och därmed stärks insatserna för unga i…

Läs mer

2024-04-16

Forskningsdonation från Sandberg Development för ökad kunskap om vatten

I april 2024 donerade Sandberg Development 100 miljoner kronor, fördelat över en 10-årsperiod, till Malmö universite…

Läs mer

2024-04-11

Britt-Marie och Carina – Powerduon bakom kulisserna

I mars har Britt-Marie Weiefors arbetat som Executive Assistant på Sandberg Development i 24 år, och under året ska…

Läs mer