2023-10-18

Fredrik Sjöholm – VD:n som brinner för försäljning och engagerade medarbetare

Fredriksjoholm ISEC Sandbergdevelopment

Som VD på kameraövervakningsbolaget ISEC ger sig Fredrik Sjöholm in i en för honom ny och spännande bransch full av möjligheter. Fokus ligger på att skapa förutsättningar för ökad tillväxt och etablering på nya marknader, där ökat internt utbyte och samarbete är väsentligt för att nå framgång.

Sedan maj 2023 är Fredrik VD på ISEC som utvecklar och producerar strålningsskyddade kameror och system för övervakning i krävande miljöer som kärnkraftverk. Tidigare har Fredrik framför allt arbetat på små till medelstora teknikdrivna system- och mjukvaruföretag, där den gemensamma nämnaren varit att leverera produkter till större och komplexa verksamheter.

- Jag brinner verkligen för att driva försäljning, framför allt att utveckla tydliga strukturer för säljkanaler och -processer. Dessutom är det viktigt att ha en bra arbetskultur där medarbetarna trivs på jobbet, vilket leder till engagemang och bättre prestationer. Det är avgörande för företag som ISEC där medarbetarna har ett brett ansvar och arbetar inom flera olika arbetsområden.

I bagaget har Fredrik studier i både internationell ekonomi vid Lunds universitet samt finansiering i Wien. Hans arbetsliv har sträckt sig från Österrike, som säljare för Saab Aerospace, vidare till Asien där han med bas i Shanghai ansvarade för Eneas verksamhet i Kina, Japan och Korea. Men saknaden efter Skåne - och närheten till havet – blev för stor, så Fredrik och familjen flyttade tillbaka till Sverige och Lund där familjen bor idag. Senast har han ansvarat för försäljning på Precise Biometrics.

ISEC står inför en spännande tid där fokus ligger på att utveckla kunderbjudande, organisation samt tillväxt på befintliga och nya marknader. Nu är siktet inställt på både Europa, Asien och Nordamerika. Arbetet med att ta fram tydliga interna strukturer och processer är prioriterat för att skapa rätt förutsättningar när hela verksamheten växlar upp. 

- Vi behöver se över hur vi arbetar för att kunna bredda vårt geografiska verksamhetsområde, hantera större och fler projekt simultant, och inte minst för att på sikt kunna leverera fler produkter och helhetslösningar i snabbare takt till kunder över hela världen.

Sedan 2017 är Sandberg Development en av ISEC:s ägare och tillsammans arbetar de för att driva verksamheten framåt. 

- I en expansionsfas är det värdefullt att ha en stabil ägare som Sandberg Development i ryggen. Både koncernen och dess nätverk ger möjlighet till kunskapsutbyte inom en rad områden som försäljning, produktutveckling och marknadsföring.

 

Senaste nyheterna

2024-07-03

Fredrik Nordmark – 34 år i hjärtat av Sandbergs Restaurang

Som den första heltidsanställde kocken har Fredrik Nordmark byggt upp den koncerngemensamma restaurangen på Sandberg…

Läs mer

2024-06-14

Marco Silanos – en man med en mission

På många sätt förkroppsligar Milanobon Marco Silanos det typiska för Italien. Livet kretsar kring familj, mat och vi…

Läs mer

2024-06-12

Sandberg Development gör ny inkubatorinvestering – nu i mjukvarubolaget RemotiveLabs

Som aktiv ägare i teknikdrivna bolag vill Sandberg Development bidra till innovation, tillväxt och samhällsnytta. Nu…

Läs mer

2024-06-05

Gabriella Larsson – Den nyfikna marknadschefen som brinner för samhällsnytta och lönsamma affärer

Ungefär 2,2 miljarder av jordens befolkning saknar tillgång till rent vatten, enligt UNICEF. Gabriella Larsson into…

Läs mer

2024-05-31

Gabriella Danielsson – Åter på Sandberg Development, nu som Commercial Director för GAIM

Efter flera år med de största varumärkena inom kosmetikbranschen, på outdoor-bolaget Thule och på Sveriges Exportråd…

Läs mer