2024-06-05

Gabriella Larsson – Den nyfikna marknadschefen som brinner för samhällsnytta och lönsamma affärer

Gabriellal Watersprint

Ungefär 2,2 miljarder av jordens befolkning saknar tillgång till rent vatten, enligt UNICEF. Gabriella Larsson intog sin nya roll som marknadschef på Watersprint i januari i år. Hon brinner för att arbeta med marknadsföring och försäljning inom ett samhällsnyttigt område, och vattenfrågan är ett sådant.

   - Det är en speciell känsla att arbeta för ett bolag som strävar efter att göra världen lite bättre. Våra produkter kan göra stor skillnad då de oskadliggör virus och bakterier i vattnet. Det driver mig i mitt arbete och rollen som marknadschef.

Watersprint är ett svenskt företag som gör det enkelt för alla att njuta av rent vatten – när som helst och överallt. De utvecklar, tillverkar och säljer avancerade UVC LED-produkter som desinficerar vatten på ett hållbart, säkert och energisnålt sätt. En ny produkt ska ut på marknaden till hösten. Den nya Point-of-Entry-produkten ska utmana de konventionella UV-lamporna.

  - Jag ser fram emot att marknadsföra Watersprints nya produkt till hösten. Istället för att installeras vid en kran sätts den på själva inflödet till fastigheten. Med den nya produkten går vi in på en etablerad marknad med stor konkurrens, men vi känner att vattenfrågan är viktig och kräver nya lösningar.

Gabriella ser positivt på den breda rollen som marknadschef eftersom nyfikenhet varit en tydlig drivkraft. Hon packade den stora resväskan och utforskade världen efter gymnasiet. I två år jobbade och reste hon i Europa och USA innan hon påbörjade studier i Lund. Hon fick en MBA i internationell marknadsföring och vidareutbildade sig även på Berghs School of Communication.

  - Det är utmanande att nå ut med Watersprints komplexa tekniska lösning, så fokus är såklart på kundnyttan. Målgruppsanpassad kommunikation är avgörande i dagens mediebrus.

Hennes syn på marknadsföring är lika balanserad som hennes intressen utanför jobbet. Hon tränar på gym och utövar dessutom både Yin-yoga och Power-yoga. Det handlar om att kunna gasa och bromsa vid rätt tidpunkter för att uppnå balans – både i arbetslivet och på yogamattan.

Entusiasmen är stor inför att vara med och sätta en ny svensk produkt på marknaden. Efter några år i Italien är det ändå i Sverige hon känner sig mest hemma. Inte bara för att det går att dricka vattnet ur kranen här.

  - Jag ser verkligen fram emot att bidra till att våra UVC LED-produkter når en global marknad. Vi behöver utmana branschen, och därför är jag väldigt glad över Sandberg Developments satsning inom vattenområdet. De klustrar innovativa bolag och har stort fokus på samhällsnytta. Det känns väldigt inspirerande att ha dem som långsiktiga ägare.

Senaste nyheterna

2024-06-14

Marco Silanos – en man med en mission

På många sätt förkroppsligar Milanobon Marco Silanos det typiska för Italien. Livet kretsar kring familj, mat och vi…

Läs mer

2024-06-12

Sandberg Development gör ny inkubatorinvestering – nu i mjukvarubolaget RemotiveLabs

Som aktiv ägare i teknikdrivna bolag vill Sandberg Development bidra till innovation, tillväxt och samhällsnytta. Nu…

Läs mer

2024-06-05

Gabriella Larsson – Den nyfikna marknadschefen som brinner för samhällsnytta och lönsamma affärer

Ungefär 2,2 miljarder av jordens befolkning saknar tillgång till rent vatten, enligt UNICEF. Gabriella Larsson into…

Läs mer

2024-05-31

Gabriella Danielsson – Åter på Sandberg Development, nu som Commercial Director för GAIM

Efter flera år med de största varumärkena inom kosmetikbranschen, på outdoor-bolaget Thule och på Sveriges Exportråd…

Läs mer

2024-05-21

Lina Olsen Boreson – Executive Director Corporate Development med passion för tillväxtresor

Från Norge till Skåne, och några stopp på vägen. Lina Boreson står sällan still - inte heller på jobbet. Med en stor…

Läs mer