2023-06-27

Philip Sandberg – brygga mellan student- och näringslivet

Philipsandberg

Philip Sandberg har sommarjobbat på flera av dotterbolag i familjeföretaget Sandberg Development. Det gör honom perfekt för sommarens utmaning - som projektledare med uppdrag att marknadsföra Sandberg Development som attraktiv arbetsplats mot LTH, Lunds Tekniska Högskola. Rätt man på rätt plats helt enkelt!

De senaste fyra åren har skolbänken varit fokus för Philip Sandberg som inom snar framtid tar sin kandidatexamen i ekonomi. Men under somrarna har den 25-årige Bjärredspågen spenderat många timmar i Sandbergkoncernen.

- Jag har arbetat inom produktion, med både packning och montering, som säljassistent och många andra uppgifter på dotterbolagen i koncernen. Nu känns det spännande att få kliva in i en projektledarroll med fokus på marknadsföring för Sandberg Development, säger Philip Sandberg.

Rekrytering av blivande talanger och ledare är primärt för koncernen på lång sikt. Sedan hösten 2022 har industrigruppen varit huvudsponsor för studenter inom ingenjörsutbildningen Elektroteknik på LTH. I höst startar därför Sandberg Developments sitt eget Graduate Program med ambitionen att säkra en långsiktig kompetensförsörjning för att möta framtidens utmaningar. I sin nya roll som projektledare är Philips förhoppning att öka synligheten och kännedomen om Sandberg Development som en attraktiv och framtida arbetsplats genom att bredda kontaktytorna på fler sektioner på LTH och delta på fler studentmässor.

- Jag själv är engagerad i studentlivet i Lund och ser det som en stor fördel i min kontakt med universitetet. Att jobba vidare på vårt samarbete med sektioner och kårer driver mig. Det är både spännande och utmanande att marknadsföra min arbetsplats och de fantastiska människor jag arbetar med. För att driva verksamheten i rätt riktning och bidra till innovation är nyexaminerade en avgörande del, säger Philip.

För Philip är det inte riktigt sommar om det inte blir många timmar på golfbanan och fotbollsplanen. Sportintresset är stort och nästa år leder alla vägar till Madrid för studier inom Sports Management. Vad det kommer innebära för framtiden vet Philip inte, men just nu vet han att han vill göra allt han kan för att Sandberg Development ska synas mer på LTH.

Senaste nyheterna

2024-07-03

Fredrik Nordmark – 34 år i hjärtat av Sandbergs Restaurang

Som den första heltidsanställde kocken har Fredrik Nordmark byggt upp den koncerngemensamma restaurangen på Sandberg…

Läs mer

2024-06-14

Marco Silanos – en man med en mission

På många sätt förkroppsligar Milanobon Marco Silanos det typiska för Italien. Livet kretsar kring familj, mat och vi…

Läs mer

2024-06-12

Sandberg Development gör ny inkubatorinvestering – nu i mjukvarubolaget RemotiveLabs

Som aktiv ägare i teknikdrivna bolag vill Sandberg Development bidra till innovation, tillväxt och samhällsnytta. Nu…

Läs mer

2024-06-05

Gabriella Larsson – Den nyfikna marknadschefen som brinner för samhällsnytta och lönsamma affärer

Ungefär 2,2 miljarder av jordens befolkning saknar tillgång till rent vatten, enligt UNICEF. Gabriella Larsson into…

Läs mer

2024-05-31

Gabriella Danielsson – Åter på Sandberg Development, nu som Commercial Director för GAIM

Efter flera år med de största varumärkena inom kosmetikbranschen, på outdoor-bolaget Thule och på Sveriges Exportråd…

Läs mer