2021-11-03

Stefan Persson ny koncernchef

Sandberg Developments koncernchef Martin Jonsson kommer att lämna bolaget i slutet av 2021 efter 22 år. Ny koncernchef blir Stefan Persson som idag är VD på börsnoterade Precise Biometrics. Han börjar på Sandberg Development senast den 21 mars 2022.

-Martin Jonsson har varit oerhört viktig för Sandberg Developments och koncernens utveckling i många år och jag är glad att vi haft möjligheten att jobba tillsammans under så lång tid, säger Per Sandberg, ägare till Sandberg Development.

-Det har varit väldigt stimulerande och spännande att vara med och forma koncernens utveckling och riktning. Jag känner mig stolt över allt som vi har åstadkommit tillsammans. Vid årsskiftet fyller jag 60 år och det känns därför naturligt för mig att lämna över till ett nytt ledarskap, säger Martin Jonsson, avgående koncernchef på Sandberg Development.

Nye koncernchefen Stefan Persson har lång erfarenhet av ledande positioner i teknikdrivna bolag. Han är sedan 2018 VD på börsnoterade Precise Biometrics och tidigare erfarenheter inkluderar roller som EVP inom Bang Olufsen-koncernen, VP och utvecklingschef i Kina samt chef för tillbehör inom Sony Ericsson/Sony Mobile Communications. Stefan Persson är född 1967 och har läst teknisk fysik på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet.

-Stefans erfarenheter från att driva affärer och affärsutveckling i globala teknikbolag i kombination med ett tydligt ledarskap vägde tungt när vi sökte efter en ny koncernchef och kommer att ha stor betydelse när vi fortsätter att utveckla koncernen, säger Per Sandberg, ägare till Sandberg Development.

-Jag ser med stor förväntan fram emot att lära känna de olika verksamheternas vardag - både utmaningar och möjligheter. Förhoppningsvis kan mina tidigare erfarenheter bidra till att vidareutveckla bolagens erbjudande och produkter, och inte minst stärka de globala förutsättningarna för hela koncernen, säger Stefan Persson, tillträdande koncernchef på Sandberg Development.

Senaste nyheterna

2024-04-11

Britt-Marie och Carina – Powerduon bakom kulisserna

I mars har Britt-Marie Weiefors arbetat som Executive Assistant på Sandberg Development i 24 år, och under året ska…

Läs mer

2024-03-20

Sandberg Development blir medlem i WIN Water

Vi på Sandberg Development har valt att engagera oss i WIN Water för att tydligt markera vårt fokus på vatten och va…

Läs mer

2024-03-15

Sandberg Developments 2023

När vi stänger böckerna för 2023 gör vi det med både stolthet och glädje. Omsättning och resultat har ökat för hela…

Läs mer

2024-02-09

Johnny Josefsson – Klättrar mot nya höjder och affärer

I rollen som Product Manager Services & IoT är det Johnny Josefsson som ansvarar för att driva Nordisk Clean Solutio…

Läs mer

2024-02-01

Sandberg Development utökar sin inkubator med investering i startupbolaget PluvioFlow

Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag som genom aktivt ägande i innovations- och teknikdrivna bol…

Läs mer