2023-09-19

Camilla Bengtsson – Svart bälte i såväl karate som grafisk produktion

Camilla[1]

Hos RESCUE Intellitech arbetar Camilla med marknadsföring och kommunikation, där är hennes uppgift att med hjälp av det grafiska formspråket stärka varumärket och skapa igenkänning på marknaden. Camilla utgör också en del av Sandberg Developments interna Graduate Program. Programmet löper över nio månader och kombineras med tjänsten på RESCUE Intellitech. Inom ramen för projektet arbetar Camilla över bolagsgränser för att identifiera och tydliggöra koncernens kultur och kärnvärden. Målet är att gruppens arbete ska vara till nytta för Sandberg Development och dotterbolagens tillväxt och framtid.

RESCUE Intellitech grundades 2012 och möjliggör en säker och enkel rengöring av personlig skyddsutrustning för brandmän. Företagets resa började med att organisationen Friska brandmän behövde en maskin som kunde sanera delar av rökdykarnas utrustning. Men varför stanna där? Det finns så mycket mer kontaminerad utrustning som behöver rengöras. RESCUE Intellitech utvecklade en maskin som inte bara rengör andningspaket, utan även handskar, stövlar, hjälmar och annan utrustning.

-  Teknik har alltid varit ett stort intresse, men det estetiska spåret vann och jag valde att utbilda mig inom grafisk formgivning på Högskolan Dalarna. Därefter har jag jobbat på flera reklambyråer runtom i Sverige. På RESCUE Intellitech får jag nu kombinera intresset för det tekniska med det grafiska, vilket passar mig. Jag har varit här i ett år nu och dagarna är väldigt varierande, det gillar jag.

Marknadsavdelningen har kontakt med alla övriga avdelningar inom företaget för att kunna lösa problem eller ta fram nytt material. Viktigt i denna roll är även att ha god kännedom om vad som händer i bolaget både i närtid och framöver. Materialet som skapas hjälper företagets anställda att marknadsföra RESCUE Intellitechs produkter. Camillas arbete är att visualisera deras olika önskemål och samordna en samlad bild av RESCUE Intellitechs kommunikation. Materialet kan vara allt från företagspresentationer, olika typer av etiketter, dekaler och manualer, till mässmontrar eller andra dokument som hjälper försäljningen. RESCUE Intellitech befinner sig på en intressant resa som ska hjälpa de som dagligen riskerar allt inom räddningstjänsten.

-  Vi ser ett växande intresse för oss och våra produkter. Allt fler inom branschen känner igen oss eller vet vad vi gör på RESCUE Intellitech. Hög igenkänning leder till att fler förstår fördelen med våra maskiner och det finns en större förståelse för den påtagliga risken i att inte rengöra sin personliga skyddsutrustning.

Camillas är uppväxt på Österlen och har tränat karate i större delen av sitt liv. Under sommaren tog hon sitt andra svarta bälte. För att ta det första svarta bältet handlar det mest om att lära sig grunderna och etablera en verktygslåda. För det andra och nivåerna därefter, ligger fokus på mer det filosofiska och vidareutvecklandet av ens karaktär och teknik.

-  Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med RESCUE Intellitechs marknadsföring och kommunikation och bygga ett starkt varumärke som förhoppningsvis blir synonymt med en säkrare, renare och hälsosammare arbetsmiljö.

Senaste nyheterna

2018-01-31

Sandberg Development investerar i Orbital Systems

Sandberg Development investerar 30 miljoner kronor i det Malmöbaserade vattenteknikföretaget Orbital Systems.

Läs mer

2017-12-15

Ombyggnad av kontorsfastighet

I början av november startade en ombyggnation av kontorsfastigheten på Jägershillgatan 15 i Malmö.

Läs mer

2017-09-18

Sandberg Development investerar i nytt utvecklingsbolag

Som ett led i Sandberg Developments affärsidé - "Investera i innovationer där tillväxt står i fokus" - har Sandberg…

Läs mer

2017-05-19

Camurus och Braeburn Pharmaceuticals meddelar positiva fas 3-resultat från långtidsstudie av CAM2038

Nya data styrker långtidssäkerhet och behandlingseffekt av subkutana vecko- och månadsdepåer av buprenorfin i patien…

Läs mer

2017-05-19

Förvärv av Scan Coin fastighet

Den 18 april 2017 undertecknades köpeavtalet som innebär att Sandberg Development nu är ägare till Scan Coins fastig…

Läs mer