2024-04-11

Britt-Marie och Carina - Powerduon bakom kulisserna

BMW CA

I mars har Britt-Marie Weiefors arbetat som Executive Assistant på Sandberg Development i 24 år, och under året ska hon nu successivt lämna över till sin efterträdare, Carina Andersson. Tillsammans är de en riktig powerduo som ser till att vardagen på Sandberg Development rullar på.

-  Det har ju hänt en del sedan jag började jobbet vid millennieskiftet, skrattar Britt-Marie. Då var vi cirka 15 personer i moderbolaget och idag är vi över 40. Hela koncernen har växt, i takt med att bolagen har anställt fler medarbetare och nya bolag tillkommit. Det har varit väldigt roligt att vara med om den positiva utvecklingen i Sandberg Development och det känns fortfarande lika familjärt.

När Britt-Marie går i pension vid årsskiftet efterträds hon av Carina som tidigare har arbetat som Executive Assistant på dotterbolaget Nordisk Clean Solutions (fd Granuldisk). Faktum är att hon och Britt-Marie träffades första gången redan när Carina arbetade på Best Western Hotel Jägersro i samband med att Britt-Marie gjorde bokningar för Sandberg. 

-  Efter många år i hotellbranschen började jag känna mig sugen på någonting annat och hittade jobbet som Executive Assistant på Nor:disk – en helt ny roll för både dem och mig och som kom att formas under mina åtta år på bolaget, berättar Carina.

Jobbet som Executive Assistant på Sandberg Development är mycket varierande. Det omfattar uppgifter som hantering av avtal och bolagshandlingar, interkommunikation, administrering av semesterhus i Spanien och att driva olika projekt. Exempel på projekt som Britt-Marie och Carina medverkar i är samarbeten med högskolor, koordinering av koncernens samhällsengagemang, och inte minst planering av möten, event och fester.

- Rollen har förändrats under åren och idag jobbar vi mycket mer självständigt och driver egna projekt. Just nu är vi i full gång med att planera en introduktionsdag för nyanställda, sensommarfesten för hela koncernen i augusti samt Sandbergdagen, en aktivitet för anställda i moderbolaget, säger Carina.

När det firas på Sandberg Development har både Britt-Marie och Carina ett finger med i spelet. Vare sig det gäller födelsedagar, sommarfester eller julfester, är det de som styr och ställer bakom kulisserna.

-  Det absolut roligaste under mina år på Sandberg Development var att planera 60-års jubileet 2019, säger Britt-Marie. I maj hade vi öppet hus på Jägerhillsgatan för alla anställda med familjer och i augusti bjöds det på en fullspäckad jubileumshelg, som avslutades med stor fest med middag, underhållning och dans på Malmö Arena. Det kom medarbetare från hela världen. Jag tror vi var runt 900 deltagare den helgen.

På en ledig dag hittar du med största sannolikhet Britt-Marie på klubben Medley i Malmö, eftersom hon och hennes man har ett stort musikintresse. Carina å andra sida tillbringar gärna en ledig dag på hästryggen.

-  Det första jag ska göra när jag går i pension är att resa. Redan i april blir det en musikresa till Chicago, Nashville och New Orleans tillsammans med min man och våra vänner. Americana, pop, rock - vi älskar att lyssna på livemusik!

-  Jag återupptog ridningen för 15 år sedan och kan inte förstå varför jag hade ett så långt uppehåll. Det är några av veckans bästa timmar där jag laddar batterierna, berättar Carina.

Även om Carina har en stor fördel i att ha jobbat inom koncernen i flera år är det många nya saker att sätta sig in i. Under året kommer Carina och Britt-Marie arbeta tillsammans, vilket gör rollen som Executive Assistant lite mindre ensam.

-  Det är en speciell roll. Man arbetar med alla, är involverad och har insyn i fler projekt och beslut, men är ensam i sin roll. Så därför är den här tiden med Carina extra lyxig, där vi kan bolla idéer med varandra, menar Britt-Marie.

-  Britt-Marie är den alla går till om man har en fråga, hon är en trygghet på det viset. Kan inte Britt-Marie svara på frågan, då vet hon så klart vem man ska fråga. Jag är väldigt glad att jag får ta del av den kunskapen innan hon slutar, men också att jag redan nu har kunnat avlasta henne, berättar Carina.

Nu ser Carina fram emot att ta över rollen som Executive Assistant och ta sig an nya projekt inom koncernen, och Britt-Marie gör sig redo för att lämna.

-  Även om jobbet är kul så är det mina fina kollegor som jag kommer att sakna mest. Men också Sandbergs restaurang, jag vet inte riktigt hur jag ska överleva utan den, skrattar Britt-Marie.

Senaste nyheterna

2023-10-18

Fredrik Sjöholm – VD:n som brinner för försäljning och engagerade medarbetare

Som VD på kameraövervakningsbolaget ISEC ger sig Fredrik Sjöholm in i en för honom ny och spännande bransch full av…

Läs mer

2023-09-19

Camilla Bengtsson – Svart bälte i såväl karate som grafisk produktion

Hos RESCUE Intellitech arbetar Camilla med marknadsföring och kommunikation, där är hennes uppgift att med hjälp av…

Läs mer

2023-09-05

Sandberg Development fortsätter att satsa och växa på Jägersro i Malmö - Förvärvar fastighet från Wihlborgs Fastigheter AB

Det familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development har haft Jägersro i Malmö som sin bas sedan 1980-talet. Här…

Läs mer

2023-07-10

Alexandra Persson – samlar på sig erfarenheter och nya perspektiv

Nya erfarenheter, kontaktnät och olika synsätt är nyckeln till utveckling – det är Alexandra Persson övertygad om. H…

Läs mer

2023-06-29

Sandberg Development blir största ägare i vattenteknikbolaget Watersprint

Det Malmöbaserade familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development blir största ägaren i vattenteknikbolaget Wat…

Läs mer